Caprese burger

door | 19 apr 2021 | avondeten, burger, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, lunch, oven, recept, rund, varken, vlees

Deze caprese-burgers waren echt zálig! En dat terwijl het eigenlijk een last-minute switch was. Ik was namelijk eigenlijk van plan om brie-burgers te maken: een hamburger met een lekkere plak gesmolten brie erop. Maar ja, toen ik mijn ingrediënten aan het verzamelen was, kwam ik erachter dat er geen brie meer was: manlief had zichzelf getrakteerd op “brie met toastjes” (ook echt in die volgorde, he?). En dus was de brie op. Daardoor werden het deze burgers met gegrilde tomaatjes, mozzarella en groene pesto. IEn achteraf gezien vond ik dat niet zo heel erg. Ik vond het namelijk een groot succes! De burgers waren heerlijk sappig (half-om-half gehakt geeft écht veel lekkerdere burgers dan burgers van alleen runder-gehakt), een lekkere laag gesmolten mozzarella, en die gegrilde tomaatjes waren er zálig op! Ik doe nooit meer rauwe tomaat op mijn burgers! Voortaan leg ik mijn tomaatjes eerst even in de oven; daar worden ze echt 1000x lekkerder van. De pesto en rucola pasten er ook perfect bij. Manlief vatte het samen als “pizza, maar dan in een hamburger”. Echt een aanrader!

Caprese burger

Een heerlijk sappige burger van half-om-half gehakt, op smaak gebracht met Parmezaanse kaas en groene pesto. Met een topping van gesmolten mozzarella, geroosterde tomaatjes, rucola en een likje pesto.

 • 500 gram Half-om-half gehakt
 • 2 Eieren
 • 1 Rode ui
 • 2 sneden Wit brood
 • 75 gram Parmezaanse kaas ((geraspt))
 • 90 gram Groene pesto
 • 50 gram Rucola
 • 6 Roma tomaten
 • 2 bollen Mozzarella
 • 4 eetlepels Olie
 • Zout, peper
 • 6 Afbak broodjes
 1. Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 200 graden.

 2. Was de tomaten en snij ze in dikke plakken. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de plakken tomaat op. Sprenkel er wat olijfolie over en strooi er wat peper en zout over. Rooster de tomaatjes ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven.

 3. Neem dan de bakplaat uit de oven en laat de tomaatjes afkoelen. Bak dan de afbakbroodjes af, volgens de aanwijzing op de verpakking. Als de broodjes klaar en uit de oven zijn, verwarm dan de grillstand alvast voor.

 4. Pel en snipper de rode ui. Maal de twee boterhammen tot broodkruim in een keukenmachine. Doe het gehakt samen met het broodkruim, de ui-snippers, de eieren, de Parmezaanse kaas en de helft van de pesto in een mengkom en kneed goed door elkaar.

 5. Verdeel het gehakt-mengsel in zes porties en vorm daar 6 burgers van. Maak de burgers iets groter dan je broodjes, want bij het bakken zullen de burgers nog wel wat krimpen.

 6. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak daarin de hamburgers aan beide kanten mooi bruin en gaar.

 7. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg daar de hamburgers op. Scheur de bollen mozzarella in stukken en leg op elke hamburger flink wat mozzarella.

 8. Zet de bakplaat onder de grill tot de mozzarella gesmolten is en licht begint te kleuren.

 9. Snij de afgebakken broodjes open en besmeer de onderste helft met een theelepel groene pesto. Leg daar een plukje rucola op. Leg daarop de burger met mozzarella. Leg er wat plakjes geroosterde tomaat op en dek af met de bovenste helft van het broodje.

 10. Eet smakelijk!

Hoofdgerecht
Amerikaans, Italiaans
Burger, Caprese, Groene pesto, Hamburger, Pesto burger, Pizza hamburger, Tomaat mozzarella en basilicum

Misschien vind je dit ook lekker?

Flammkuchen caprese

Gnocchi caprese

Stokbroodje met tomaat en gesmolten kaas

Caesar Burger

Hamburger met Welsh Rarebit

Burger met asperges, brie en ei

Zelfgemaakte hamburgers

Burger met spek en appel

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *