Andijviestamp met kruidenmix en mozzarella

door | 28 mei 2022 | aardappel, avondeten, hoofdgerecht, kaas, recept, snel, stamppot, zowel vlees als vega

We zijn flink in de weer geweest, de afgelopen dagen. We hebben het lekker lange hemelvaartsweekend gebruikt om onze beneden-berging eens onder handen te nemen. Bij onze verhuizing hebben we de berging vol gezet met allerlei spullen die wilden bewaren, maar niet echt nodig hadden en met spullen die we niet persé willen houden, maar die we ook niet zomaar weg willen doen. En dat kris kras door elkaar. Dit weekend hebben we de dozen uitgezocht en een beetje gesorteerd, zodat we een beetje een overzicht hebben van wat er nog staat. Boeken, dozen met herinneringen, dozen met cd’s, bandjes en lp’s, dozen met spellen en dozen met speelgoed. En heel veel dozen met “computer spul” en elektronica. Daarvan weet ik van het meeste eerlijk gezegd niet eens wat het is. Maar Edwin heeft het een en ander uitgezocht, zodat we het op Marktplaats kunnen zetten. Blijkt nog zeer gewild te zijn, ook…
Maar na al dat gesjouw met dozen, ben ik flink moe. Geen ingewikkeld eten, dus, vandaag: we aten deze heerlijk andijviestamp met een crispy kip- of vega-schnitzel. De stamppot was heerlijk smeuïg en lekker op smaak, met geraspte mozzarella en een zakje kruidenmix voor andijviestamp. Als je die kruidenmix voor andijviestamppot niet kunt vinden, of geen kant&klare kruidenmix wilt gebruiken, dan kun je ook uienpoeder, witte peper en nootmuskaat gebruiken om de stamppot op smaak te brengen.

Ingrediënten
1,2 kilo aardappelen
600 gram fijn gesneden andijvie
50 gram boter
150 ml melk
1 zakje kruidenmix voor andijvie
150 gram geraspte mozzarella
4 crispy kip- of vega schnitzels
vloeibare margarine

Bereiding
Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook de aardappels goed gaar en giet dan af.
Doe de boter, melk en kruidenmix bij de gekookte aardappels en stamp met een puree stamper. Zet de pan op een heel laag pitje en roer in porties de fijn gesneden andijvie erdoor. Roer de geraspte mozzarella door de stamppot. Proef even en breng indien nodig op smaak met zout en/of peper.
Verhit een scheut vloeibare margarine in een koekenpan en bak daarin de kip-schnitzels en/of vega schnitzels aan beide kanten gaar en mooi bruin.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Andijvie met Quorn

Andijvie-sla-stamppot met fenegriekkaas

Stamppot met veldsla en erwtjes

Stamppot van gestoofde andijvie met kaassaus

Stamppot rauwe andijvie met kaasschitzel

Andijvietaart

Andijviestamp met kaaskletskoppen

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *