Strudel met sperziebonen en shoarma

door | 17 jul 2022 | avondeten, hartige taart, hoofdgerecht, kaas, oven, ovenschotel, recept, traybake, vegetarisch, vlees, zowel vlees als vega

Ik had me voorgenomen om niet elk blogje met een jeetje-het-is-al-weer-zo-lang-geleden-excuus te beginnen, dus ik doe het gewoon niet. Het kwam er gewoon even niet van om te bloggen. Deze shoarma-sperziebonen schotel aten we vorig-vorig weekend. Lone was er (vandaar de vega-variant) en mijn moeder ook. Het is een combi van een paar andere gerechten: appelstrudel en gevlochten calzone en de ovenschotel met rösti, sperziebonen, kipshoarma en kaas. En wat mij betreft wel voor herhaling vatbaar. Ik heb schoongemaakte sperziebonen gebruikt: lekker makkelijk. Met sperziebonen uit een pot of blik zou misschien nog makkelijker zijn, maar dan ben ik bang dat de vulling te nat is en het deeg te sompig wordt. En als je nou alle tijd hebt, maak dan zelf de sperziebonen schoon, dan kun je de slappe exemplaren er uit halen en dan weet je zeker dat er geen verdwaalde steeltjes in je strudel belanden.

Ingrediënten (5-6 personen)
1 kilo sperziebonen (schoongemaakt)
2 rollen bladerdeeg (koelvers)
500 gram shoarmareepjes (varkensvlees, maar kippendij kan ook)
1 bakje vegetarische shoarmareepjes
1 kuipje kruidenroomkaas
3-4 eetlepels panko (broodkruim)
200 gram geraspte kaas
1 ei (het tweede ei van de foto had ik niet nodig)

Bereiding
Verwarm oven voor op 200 graden.
Kook de sperziebonen in licht gezouten water in ongeveer 15 minuten beetgaar. Giet de sperziebonen dan af en laat ze even uitstomen.
Verhit wat olie in twee koekenpannen en bak in de ene pan de vegetarische shoarmareepjes en in de andere de gewone shoarmareepjes gaar.
Doe de helft van de sperziebonen bij de vegetarische sharmareepjes en de andere helft bij de shoarmareepjes. Verdeel de kruidenroomkaas over de twee pannen en roer dat door het shoarma-sperziebonen-mengsel.

Rol de rollen bladerdeeg uit op bakpapier. Strooi in het midden van het bladerdeeg een paar eetlepels broodkruim en schep daar de shoarma-sperziebonen vulling op. Verdeel de geraspte kaas erover.
Snij het bladerdeeg vanaf de zijkant in tot ongeveer 1/3 van het deeg in repen van ongeveer 2 cm breed. Nu gaan we de strudel dicht “vlechten”: vouw eerst aan beide kanten de buitenste twee banen kruislings naar binnen over de vulling. Leg daarna, om-en-om, een reep bladerdeeg schuin over de vulling. Klop het ei los en bestrijk met bladerdeeg daarmee.

Leg de strudels naast elkaar op een bakplaat en bak ze in 30 minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Ovenschotel met rösti, sperziebonen, kipshoarma en kaas

Gevlochten calzone pizza

Appelstrudel

Röstitaart met sperziebonen en chipolataworstjes

Quiche met tonijn, sperziebonen en tomaatjes

Sperziebonentaart

Ovenschotel met witte kool, paprika en shoarma

Spruiten met kip en spekjes in kruidenroomsaus

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *