Ovenschotel met witte kool, paprika en shoarma

door | 28 apr 2022 | aardappel, avondeten, hoofdgerecht, kaas, oven, ovenschotel, recept, varken, vlees

Ovenschotels zijn echt het ultieme comfort-food voor mij. Ik vind ze heerlijk! En je kunt echt eindeloos variëren met de ingrediënten. Dit keer heb ik een ovenschotel gemaakt met witte kool en shoarmareepjes. Meestal maak ik de kool in mijn ovenschotels aan met kerrie, maar ik twijfelde of dat zou matchen met de shoarma. Daarom heb ik de kool aangemaakt met groentesaus met tuinkruiden. Ik heb voor deze ovenschotel diepvriespuree gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook zelf aardappelpuree maken van verse aardappels of puree uit een pakje gebruiken. De rode paprika heb ik in eerste instantie vooral toegevoegd om wat kleur toe te voegen, want het oog wil tenslotte ook wat. Maar die paste er perfect bij. Lang verhaal kort: het was hartstikke lekker! Aanrader, al zeg ik ’t zelf.

 

Ingrediënten
1 witte kool
1 pond shoarmareepjes
2 rode paprika’s
1 ui
1 zak aardappelpuree (diepvries, 750 gram)
8 eetlepels groentesauspoeder
200 gram geraspte kaas
zout, peper, olie

Bereiding
Verhit een paar eetlepels olie in een koekenpan en bak daarin de shoarmareepjes bruin en gaar. Neem dan de pan van het vuur.
Verwijder de stugge buitenste bladeren van de kool en snij de kool in kwarten. Verwijder de harde kern en snij de kool in reepjes. Snij de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika’s in blokjes. Pel en snipper de ui.

Verhit een scheutje olie in een wokpan en fruit daarin de uisnippers aan. Als de ui zacht is geworden, voeg dan de koolreepjes en paprikablokjes toe. Giet er 50 ml water bij en laat met de deksel op de pan gaar stoven. Roer als de kool gaar is de groentesaus erdoor. Laat even doorwarmen en neem dan de pan van het vuur. Proef even en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper of meer groentesaus poeder.

Verwarm de diepvries aardappelpuree volgens de aanwijzing op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met wat olie. Doe het kool-paprika-mengsel onderin en daarover de shoarmareepjes. Verdeel de aardappelpuree erover met de bolle kant van een lepel. Strooi tot slot de geraspte kaas erover.

Bak de ovenschotel ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is en licht begint te bruinen.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Witlofovenschotel met gehakt en groentesaus

Ovenschotel met rösti, sperziebonen, kipshoarma en kaas

Lof – witlofovenschotel met kerrie en aardappelschijfjes

Spruitjes ovenschotel 2.0

Lekker luie bloemkoolschotel

Wittekoolschotel met gehakt en kaas

Rodekoolschotel van Loes

Spitskoolschotel

Langedijker koolschotel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *