Ovenschotel met rösti, sperziebonen, kipshoarma en kaas

door | 1 okt 2020 | aardappel, avondeten, hoofdgerecht, kaas, kip, oven, recept, snel, vlees

Mam had een lekker recept voor me. Ze had zó lekker gegeten, toen ze laatst na een bridge-middag bij de gastvrouw bleven eten. Ze had het recept gevraagd en dat vertelde ze enthousiast aan mij. Eigenlijk was het niet zozeer een recept, meer een opsomming van ingrediënten en lagen in de ovenschaal: rösti, sperziebonen, kipshoarma en kaas. Het doet eigenlijk wel een beetje aan een shoarma-schotel “kapsalon” denken: met rösti in plaats van frietjes, shoarma en een lading gesmolten kaas.
Ik heb de benodigdheden meteen in mijn boodschappen-schriftje geschreven en die meegenomen toen ik vandaag boodschappen deed. Mét mondkapje, uiteraard, maar dat terzijde. Edwin en Free vonden het zááááálig! Dit gerecht kwam met stip op de tweede plek in Free’s lijstje van favoriete eten. De spaghetti met zalmroomsaus staat nog onbetwist op één.
Ik twijfelde wel nog een beetje over hoe ik het moest klaar maken. Mam had wel gezegd dat ik de sperziebonen even moest voorkoken, maar ik had geen idee of ik de rösti ook even aan moest bakken, of dat die zó in de ovenschaal kon. En ook niet of ik de kip-shoarma moest bakken? Voor de zekerheid heb ik zowel de rösti als de kip-shoarma voorgebakken. Dat kon mooi terwijl de sperziebonen stonden te koken.

Ingrediënten
700 gram verse sperziebonen
1 zak rösti (diepvries, 750 gram)
400 gram kip-shoarma
250 gram geraspte kaas
zout
olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak de sperziebonen schoon: haal de topjes eraf en breek de boon eenmaal door. Kook de sperziebonen in ruim water met wat zout tot ze gaar zijn (gewoon even erin prikken!) en giet ze dan af.

Bak, terwijl de sperziebonen op staan, de rösti in een wokpan met een scheutje olijfolie. Roer regelmatig om. Vet een ovenschotel in met olijfolie en doe de aangebakken rösti in de ovenschaal. Verdeel de sperziebonen over de rösti.

Giet opnieuw een scheutje olijfolie in de wokpan en bak daarin de kip-shoarma gaar. Verdeel de gebakken kipshoarma over de sperziebonen. Strooi er royaal geraspte kaas over.

Zet de ovenschaal ongeveer een kwartier in de voorverwarmde oven, tot de kaas lekker is gesmolten.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Panga met sperziebonen en shoarmakruiden
Panga met sperziebonen, wortel, cherrytomaatjes uit blik en shoarmakruiden, met couscous.

Kabeljauw in ontbijtspek met sperziebonen en snoeptomaatjes uit de oven

Tilapia met sperziebonen en mango in gembersaus

Sperziebonentaart

Pesto-pasta met sperziebonen en vegetarische gyrosreepjes

Spruitjesstamppot met shoarma en kerrie-appeltjes

Stamppot kapsalon

Spruitjesovenschotel 2.0

Langedijker koolschotel

Spitskoolschotel

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *