Echt een heerlijke ovenschotel, dit! Al zeg ik het zelf… Ik vond eigenlijk dat dit wel als AVG telt, met aardappelschijfjes, witlof en gehakt. Maar daar was manlief het niet mee eens. Ik geloof dat hij vindt dat de aardappelen, groenten en het vlees dan los van elkaar moeten zijn. Maar AVG’tje of niet; hij vond het heerlijk! En zoonlief en ikzelf ook.

Ingrediƫnten
4 stronken witlof (ongeveer 500 gram)
600 gram aardappelschijfjes (voor-gegaard)
300 gram rundergehakt
200 gram geraspte kaas
6-8 eetlepels groentesaus-poeder
50 gram boter
peper, zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwijder indien nodig de buitenste bladeren van de witlof en snij het stronkje er van af. Snij de witlof in repen. Smelt de helft van de boter in een pan met dikke bodem en smoor daarin de witlof. Giet er een half borrelglaasje (ongeveer 50 ml) water bij. Laat met de deksel op de pan gaar stoven. Roer af en toe om. Roer het groentesaus poeder door de witlof en neem dan de pan van het vuur.

Verhit een kwart van de boter in een koekenpan en bak daarin het gehakt rul. Breng op smaak met zout en peper.

Vet met de resterende boter een ovenschaal in. Doe het witlof-mengsel in de ovenschaal. Verdeel het rul gebakken gehakt erover en leg daar, dakpansgewijs, de aardappelschijfjes over. Strooi de geraspte kaas over de aardappel.

Zet de ovenschaal ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Witlofrolletjes met ham en kaas

Witlof en macaroni ovenschotel met ham, kaas en ei

Witlofstamppot met camembert, walnoten en vijgen

Lof – witlofovenschotel met kerrie en aardappelschijfjes

Witlofstamppot met kaas, mosterd en spek

Witloftaart

Runderrollade met hasselback aardappelen en gesmoorde witlof

Witlofsoep

Ovenschotel met bloemkool en gehakt

Lasagne met bloemkool en saucijsjes