Lekker luie bloemkoolschotel

door | 5 nov 2021 | aardappel, AVG, avondeten, Hollands, hoofdgerecht, oven, ovenschotel, recept, snel, varken, vegetarisch, vlees, zowel vlees als vega

Wij zijn dol op bloemkool. En dan vooral met saucijsjes en groentesaus. Al sinds ik klein was is dat mijn lievelings eten. Als ik terug kwam van scoutingkamp, dan maakte mijn moeder dat altijd. En de kinderen hebben het van me overgenomen en zijn er ook dol op. Vorig weekend was Lone in Gronau gebleven, dus om haar extra te verwennen dat ze er vandaag weer is, heb ik bloemkool gemaakt. Maar dan wel deze luie ovenschotel. Ik denk dat de anti-pakjes-en-zakjes-maffia een rol-beroerte van dit recept zouden krijgen, maar het is dus écht een heerlijk makkelijke versie. Ideaal voor ’t eind van de week als je eigenlijk niet zoveel puf meer hebt… Met puree uit een pakje, bloemkoolrijst en groentesaus uit een pakje. Het bakken van de saucijzen/worstjes was nog het moeilijkste. En het viel onwijs goed in de smaak! We vonden het heerlijk! Een soort bloemkool-prak die je niet eens meer hoeft te prakken….

Naschrift: De ovenschalen waren in de oven overgekookt. Ik zou willen aanraden om een grote ovenschaal te gebruiken en die niet helemaal tot ’t randje te vullen. Óf onderin de oven in ieder geval een stuk aluminiumfolie te leggen, zodat je niet de oven helemaal schoon hoeft te maken, de volgende dag… Dan is ’t niet zo’n luie ovenschotel meer, natuurlijk.

Ingrediënten (6 personen)
800 g bloemkool “rijst”
2 zakjes puree voor ovenschotels
4 varkens saucijzen
2 vegetarische worstjes
6-8 eetlepels groentesaus tuinkruiden
olie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit in twee koekenpannen een scheutje olie en bak daarin de saucijzen en de worstjes rondom bruin en gaar. Leg een deksel op de pan (vooral op die van de varkens worstjes) tegen spetteren. Breng een halve liter water aan de kook en roer daar de groentesaus-poeder door. Doe de bloemkoolrijst in een grote kom of pan en roer daar de groentesaus door.

Maak de puree klaar volgens de aanwijzing op de verpakking (in mijn geval: doe 1,2 liter koud water in een mengkom en roer de aardappelpuree erdoor.
Vet een grote en een kleine ovenschaal in en verdeel de bloemkoolrijst met saus over de twee schalen. Leg in de kleine schaal de twee vegetarische worstjes op de bloemkool-laag. Verdeel de aardappelpuree over de twee schalen en strijk glad.

Zet de ovenschalen een half uur in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Bloemkool met saucijsjes en groentesaus

Bloemkooltaart

Ovenschotel met bloemkool en gehakt

Lekker snelle bloemkoolcurry

Gratin van macaroni en bloemkool met drie kazen

Lasagne met bloemkool en saucijsjes

Macaronischotel met bloemkool en kaasfondue

Bloemkool-Gorgonzolataart

Bloemkoolgratin, krokante krieltjes en rollade

Bloemkool lasagne

Geroosterde bloemkoolsoep met saucijzen balletjes

Plaattaart met bloemkool, blauwe kaas en hazelnoten

2 Reacties

 1. Annelies

  Lijkt me zo heerlijk dit! Deze gaat op mijn lijstje voor drukke dagen.

  Antwoord
  • Elleny

   Hai Annelies, zéker een aanrader voor drukke dagen!
   Groetjes, Elleny

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *