Macaronischotel met bloemkool en kaasfondue

door | 23 dec 2020 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, oven, ovenschotel, pasta, recept, snel, vegetarisch

Nou, nou, poeh poeh?! Ik heb dan wel vakantie, maar ik heb het hartstikke druk. Gisteren ben ik gezellig met dochterlief bij mijn moeder geweest. We gingen om een tweede google-nest-kasje te installeren, maar dat was natuurlijk in no time gepiept. En verder waren we gewoon gezellig een dagjeop bezoek. Als alles goed gaat, dan mag op oudjaarsdag het gips van haar arm. Maar het is even de vraag of die afspraak doorgaat, na de aankondiging dat alle planbare zorg wordt uitgesteld ivm Corona.
Vandaag heb ik onze zolder opgeruimd. Morgen ga ik namelijk mam voor de Kerst halen en dan blijft ze een paar dagen logeren. Dan slaapt zij op Lone’s kamer en dochterlief gaat in het logeerbed op zolder. Maar dan moest het logeerbed wel vrij zijn, natuurlijk. En ik weet niet hoe het bij jullie gaat, maar bij ons is de zolder nogal een opslagplaats voor spullen waarvan we even niet zo goed weten wat we ermee moeten. Maar nu is het logeerbed weer vrij. En de zolder weer een beetje opgeruimd.
Vanavond aten we deze macaroni-ovenschotel. Het oorspronkelijke recept is van de AH-site, maar dat recept heb ik een beetje aangepast. Ik heb lekker verse bloemkool gebruikt. Én plant spekjes in plaats van hamreepjes. Na de eerste hap vroeg dochterlief ongerust wat er in zat? Ze doelde op de vegetarische spekjes. Die zijn dus écht goed! Maar écht vegetarisch, dus ze kon het gewoon eten. Natuurlijk, want ik zou haar toch geen vlees voorzetten, als ze dat niet wil eten.
Die kaasfondue als saus vind ik echt een wereld-idee! Hartstikke handig! Ik denk dat ik een paar pakken kaasfondue in ga slaan, want dit ga ik zeker vaker gebruiken, als kaassaus. Lekker én hartstikke makkelijk!

Ingrediënten
300 gram macaroni (macaroni vezelrijk)
1 bloemkool
2 uien
1 pak kaasfondue (400 gram)
40 g verse selderij
100 gram vegetarische plant spekjes
4 eetlepels broodkruim (panko)
75 gram geraspte cheddar kaas
nootmuskaat
olijfolie, zout, peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een grote pan water met wat zout aan de kook.
Maak de bloemkool schoon en verdeel in kleine roosjes. Snij indien nodig grote stronken kruislings in en breek de stronk in vier delen. Doe de bloemkoolroosjes in de pan water en breng aan de kook. Voeg de macaroni toe en kook in ongeveer 8-10 minuten gaar.

Pel en snipper intussen de uien. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit daarin de ui aan. Voeg de vegetarische spekjes toe en bak die mee.

Zet het vuur laag en voeg het pak kaasfondue toe. Roer goed door tot alle kaasfondue gesmolten is.

Giet de bloemkool en macaroni af. Snij de selderij fijn. Roer het kaasfondue-ui-mengsel, de selderij door de macaroni en bloemkool. Rasp er wat nootmuskaat over en roer erdoor.

Vet een ovenschaal in en doe het macaroni-mengsel erin. Druk licht aan en strooi er de panko over. Verdeel de geraspte cheddar erover.

Zet de ovenschaal ongeveer een kwartier in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Bloemkool, macaroni en kaas

Pastitio – Griekse pasta ovenschotel

Pasta-ovenschotel met spinazie en bechamelsaus

Groene Mac&Cheese

Witlof en macaroni ovenschotel met ham, kaas en ei

Macaroni-ovenschotel met kip, courgette, snoeptomaatjes en mozzarella

Ovenschotel met girasoli, macaroni en spinazie

Mac ’n Cheese met gegrilde paprika en geitenkaas

Bloemkool lasagne

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *