Mac ’n cheese met gegrilde paprika en geitenkaas

door | 1 nov 2020 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, oven, ovenschotel, pasta, recept, saus, snel, vegetarisch

Er werd hier hard gewerkt, dit weekend! Lone moest een verslag maken. Over schoenafdrukken. Ze had ook een thuis-opdracht om een gipsafdruk van een schoenspoor te maken. Gaaf, hoor!
Gisteravond heb ik samen met haar het spel “Pandemic” uitgevogeld en uitgeprobeerd: je moet samen de wereld redden van virus-uitbraken. Hoe toepasselijk, he? Het is een hártstikke leuk spel! Het eerste potje hebben we roemloos verloren. Het tweede spel spande erom, maar hebben we toch nog op het nippertje verloren. Maar we waren er bijna, dus we hebben goede hoop voor de volgende potje (“de derde golf”). Nu we het een beetje door hebben, kunnen we het volgende keer met zijn vieren spelen. En als we het allemaal onder de knie hebben, dan kunnen we de Legacy-variant gaan spelen. Dan werken beslissingen die je neemt en of je wint of verliest, door in de volgende potjes. Lijkt me erg leuk!

Deze pasta-ovenschotel heb ik vrijdagavond gemaakt, toen Lone weer thuis kwam. Het is een beetje een voorraadkast-recept. Ik had niet zoveel meer in huis, want het was het einde van mijn boodschappen-periode. Zaterdagavond werden mijn nieuwe boodschappen bezorgd. Dat laten bezorgen beviel me prima. Ik heb mijn twee volgende boodschappen-momenten, voor volgende week en de week daarop, ook al weer gereserveerd.

Ingrediënten
1 pak Gigli (of een andere pasta, 500 gram)
400 ml melk
40 gram boter
3 eetlepels bloem
1 pot geroosterde paprika’s
1 zachte geitenkaas
1 blik grote witte bonen
1 bol mozzarella
2 eetlepels pijnboompitten
150 gram geraspte kaas
een bosje basilicum
2-4 eetlepels broodkruim
peper, zout, olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Breng een grote pan met water met wat zout aan de kook. Kook de pasta beetgaar. Giet af, maar vang het kookvocht op. Smelt in een pannetje op een laag pitje de boter. Als de boter gesmolten is, roer dan de bloem erdoor. Laat een minuutje garen en giet er dan een beetje melk bij. Roer goed door tot alle melk is opgenomen en giet er dan steeds wat meer melk bij tot je een mooie gladde saus hebt. Neem van het vuur als de saus dikker wordt. Voeg wat zout en peper toe.

Laat de geroosterde paprika’s uitlekken en snij ze in stukjes. Laat de witte bonen uitlekken. Snij de geitenkaas in blokjes. Knip de basilicum in reepjes. Roer de bechamelsaus, witte bonen, geroosterde paprika’s, geitenkaas, pijnboompitten en basilicum door de pasta. Breng op smaak met zout en peper.

Vet een ovenschaal in en doe de pasta er in. Scheur de mozzarella in stukken en duw die in de pasta. Strooi de geraspte kaas over de pasta. Strooi er een laagje broodkruim over. Verdeel het restje boter in snippertjes en verdeel die over het broodkruim.

Zet de schaal 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Pasta uit de oven met gegrilde paprika, bonen en mozzarella

Hartige strudel met geroosterde paprika en artisjokken

Flammkuchen met gegrilde paprika

Soep van geroosterde paprika’s en mascarpone

Pasta-ovenschotel met aubergine, spinazie en tomaat

Pasta-ovenschotel met spinazie en bechamelsaus

Bloemkool, macaroni en kaas

Macaroni-ovenschotel met kip, courgette, snoeptomaatjes en mozzarella

Groene Mac&Cheese

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *