Pasta-ovenschotel met aubergine, spinazie en tomaat

door | 11 apr 2020 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, kip, oven, ovenschotel, pasta, recept, vegetarisch, vlees

Gisteren kwam mijn jongste broer eten. Hij heeft een appartement hier in de buurt gekocht en ze zijn nu aan het breken. Ik vind het eigenlijk wel heel gezellig dat hij aan deze kant van ’t land komt wonen, dus ik had ‘m uitgenodigd om te komen eten (op anderhalve meter afstand, uiteraard). Ik was eigenlijk van plan risotto te eten, maar op het laatste moment ben ik naar pasta-ovenschotel geswitched. Hadden we toch meer trek in. Voor mijn broer heb ik een koolhydraat-arme versie gemaakt. De tomaten-groentensaus-basis is hetzelfde, maar in de KH-arme schotel zat kip en in die van ons zat macaroni en mozzarella. Kleine moeite, groot plezier. En ik hoop natuurlijk dat hij vaker komt eten! Als je geen koolhydraat-arme en/of vegetarische eters hebt, dan kun je natuurlijk alles in één ovenschotel stoppen. Als je vegetarisch wilt, dan laat je de kip gewoon weg. Je kunt echt alle kanten op, met deze ingrediënten. Oh, en de tomaten waren gewoon wat ik nog in huis had, voel je vrij om andere te gebruiken, bijvoorbeeld cherry tomaten of snoeptomaatjes of gewoon alleen maar trostomaten.

Ingrediënten
500 gram macaroni
1 pak gehakte spinazie (diepvries, 450 gram)
1 courgette
1 aubergine
2 uien
5 stengels bleekselderij
1 bol solo-knoflook (of 2 tenen knoflook)
1 blik tomatenblokjes
1 pakje verse Italiaanse kruiden (tijm, rozemarijn, salie, oregano)
1 trosje tasty-tom tomaten
3 pruim-trostomaten
2 eetlepels rode pesto
1 bol mozzarella
100 gram Grana Padano, geraspt
1 kipfilet
olijfolie
peper, zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pel en snipper de ui en snij de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een braadpan en frui daarin de ui en knoflook aan. Snij de stengels bleekselderij in ringetjes en voeg toe aan de pan. Snij de aubergine en de courgette in blokjes en roerbak even mee.

Voeg de tomatenblokjes en de rode pesto toe. Rits de blaadjes van de takjes tijm, hak de rozemarijn naaldjes, de blaadjes salie en oregano fijn roer de kruiden door de tomaten-groentensaus. Laat op een laag pitje zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Kook de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking in een pan ruim kokend water met zout. Giet af.

Knip de kip in stukjes. Vet een koekenpan in met een beetje olijfolie en bak daarin de kipstukjes gaar.
Vet twee ovenschalen in met olijfolie (één kleine voor de eenpersoons portie zonder pasta, en één grote voor de macaroni-schotel). Schep een paar scheppen van de tomaten-groentensaus in de kleine ovenschaal. Verdeel de gebakken kipstukjes erover. Snij een paar tomaatjes doormidden en verdeel die over de ovenschaal. Leg er een aantal deelblokjes spinazie tussen en strooi er een paar eetlepels grana padano over.

Roer de macaroni door de rest van het tomaten-groentenmengsel. Roer de spinazie-deelblokjes erdoor en doe het mengsel daarna in de grote ovenschaal.

Snij de rest van de tomaten in stukken en verdeel die over de ovenschaal en duw ze een beetje in de macaroni. Strooi de grana padano erover en scheur de mozzarella in stukjes en verdeel die over de ovenschotel.

Zet de ovenschotels ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is en begint te kleuren.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Pasta-ovenschotel met spinazie en bechamelsaus

Ovenschotel met pasta, aubergine en kaas

Tortellini-spinazie ovenschotel

Pasta met rode pesto, asperges en snoeptomaatjes

Lasagne met spinazie en vier kazen

Bloemkool, macaroni en kaas

Macaroni-ovenschotel met kip, courgette, snoeptomaatjes en mozzarella

Ovenschotel met gnocchi, aubergine en mozzarella

Groene Mac&Cheese

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *