Het was zó leuk, vandaag! Een paar collega’s van mijn werk hadden een wandeling georganiseerd. We werken allemaal volledig vanuit huis en we zien elkaar eigenlijk alleen maar online. Maar vandaag dus in levende lijve: buiten en uiteraard op gepaste afstand hebben we in wisselende tweetallen een wandeling rondom Wageningen gemaakt. Een ander groepje collega’s liep tegelijkertijd in de omgeving van Den Bosch. Het was zó leuk om ze weer eens in het echt te zien en gewoon over koetjes en kalfjes te kletsen. Het was wel een flink eind en ik kon goed merken dat mijn conditie er niet op vooruit is gegaan in de lockdowns. Én dat ik wat extra kilo’s mee te sjouwen heb. Ik denk wel dat ik morgen flinke spierpijn heb (sterker nog: dat heb ik nu al), maar het was hártstikke gezellig. Ik had het niet willen missen.
Deze curry is súper handig als je even niet zoveel fut hebt om te koken. Na een lange dag werken. Of als je bijvoorbeeld een heel eind hebt gewandeld… 😉 Het recept komt uit het boek de Dunne Vegetariër. In plaats van een verse bloemkool heb ik bloemkool uit de diepvries gebruikt. Ik was eigenlijk van plan om het te maken met gewoon een verse bloemkool, maar die was tijdelijk niet leverbaar toen ik mijn boodschappen bestelde. Toen heb ik dus maar diepvries-bloemkool besteld en die was eigenlijk wel zo makkelijk. Hoef je de bloemkool niet meer in roosjes te verdelen. En de bloemkoolroosjes kunnen gewoon bevroren in de pan. En als de rijst en de bloemkool op staan, dan kun je lekker even gaan zitten. Of wat anders doen, natuurlijk. Ideaal! Echt een aanrader, dit!
Lekker snelle bloemkoolcurry
Bloemkoolroosjes uit de diepvries in een heerlijke currysaus met kokosrasp, mango-chutney en cashewnoten. Lekker, snel, makkelijk en nog vegan ook!
- 1 kilo Bloemkoolroosjes ((diepvries))
- 3 Uien
- 2 tenen Knoflook
- 1 (volle) eetlepel Kerriepoeder
- 1 (groot) blikje Tomatenpuree
- 3 eetlepels Mango chutney ((zoet))
- 100 gram Geraspte kokos
- 150 gram Cashewnoten ((ongezouten))
- 1 theelepel Suiker
- 300 gram Rijst
- 2 eetlepels Olijfolie
- Zout, peper
-
Zet alle ingrediënten klaar. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
-
Pel en snipper de uien. Verhit twee eetlepels olijfolie in een wokpan en bak daarin op de ui tot de ui glazig is. Pers de knoflook uit en voeg toe aan de pan. Roer goed door.
-
Roer de kerriepoeder door de ui en bak even een minuutje aan. Doe dan de tomatenpuree erbij en roer dat -zo goed en zo kwaad als het gaat- door het kerrie-ui-mengsel. Bak de tomatenpuree even mee en giet dan ongeveer 250 ml water erbij. Roer tot je een dikke saus hebt.
-
Voeg de kokos, mangochutney en de suiker toe. Roer goed door. Proef even en breng op smaak met zout en peper.
-
Doe de bloemkoolroosjes in de saus. Leng de saus met zoveel water aan tot de saus ongeveer zo dik is als yoghurt. Breng aan de kook en laat dan de bloemkool met de deksel op de pan in ongeveer 15 minuten gaar koken in de saus.
-
Schep wat rijst op een bord en schep daar wat bloemkool over. Strooi er nog een handje cashewnoten over.
-
Eet smakelijk!
0 reacties