Wentelteefjes van suikerbrood, met kaneelijs

door | 4 mrt 2023 | nagerecht, oma's recept, recept, snel, vegetarisch, zoet

Dit heerlijke toetje heb ik van mijn moeder. Ik geloof dat ze het eens bij een bridge-etentje had gegeten. En met de Kerst had ze het voor ons gemaakt. En nu heb ik het ook eens thuis gemaakt. Edwin houdt enórm van toetjes. Ik doe hem eerlijk gezegd niet altijd zo’n plezier met mijn kookkunsten. Hij heeft liever gewoon aardappels, vlees en groenten. Maar met een lekker toetje kan ik ‘m wel blij maken. Zelf ben ik eigenlijk niet zo’n toetjes-eter. Ik schep eigenlijk liever nog een tweede keer op van het hoofdgerecht, dan dat ik nog wat ruimte voor een toetje reserveer. Maar als we het hebben, dan vind ik het meestal wel lekker, hoor. Én eigenlijk ook wel leuk om te maken. Dus ik ga proberen om wat vaker toetjes te maken. Én op mijn blog te zetten, natuurlijk.  
Nou, dit is hartstikke lekker, súper makkelijk en snel, maar toch heel feestelijk.

Ingrediënten
4 plakken Fries suikerbrood
1 bak kaneelijs (1 liter)
1 ei
100 ml melk
1 eetlepel nougatine
1 theelepel kaneel
1 klontje boter (ongeveer 15 gram)

Bereiding
Neem het ijs uit de vriezer en zet het alvast even in de koelkast, zodat het wat zachter kan worden.
Klop het ei met de melk in een mengkom. Haal de plakken suikerbrood één voor één door het melk-ei-mengsel en leg ze op een stapel op een bord.
Verhit de boter in een koekenpan en bak daar de plakken suikerbrood in. Strooi op elke kant wat kaneelpoeder. Als je -net als ik- twee plakken tegelijk bakt, gebruik dan de helft van de boter.
Leg een suikerbrood wentelteefje op een bord en leg er twee bolletjes kaneelijs naast. Strooi er wat kaneelpoeder over en naast. Strooi wat nougatine over het ijs.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Bramentaart met kaneelijs en warme bramencompote

Broodpudding van oude oliebollen

Bananasplit

Perziken uit de oven

Appelstrudel

Dé Semi-Freddo (met hazelnoot en karamel)

Vanille roomijs

Limoncello-ijs met lemoncurd

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *