Broodpudding van oude oliebollen

door | 8 jan 2023 | brood, Hollands, nagerecht, oven, recept, zoet

Nieuw jaar, nieuwe look. Al was dat eigenlijk nog niet helemaal de bedoeling. Maar ik had een beetje gemopperd op Edwin dat iets niet goed werkte op mijn blog. Toen is hij het gaan aanpassen, inclusief de nieuwe look die op stapel stond maar die nog niet helemaal af was. Nou, dat hebben we geweten…. Toen deed mijn hele blog het niet meer: de recepten waren niet meer bereikbaar. Als je op een recept klikte kreeg je een pagina met van alles, behálve het recept. Iets met een critical error in de database waar mijn blogjes in staan. Ofzo. Ik ben namelijk vooral van het koken en niet zozeer van de technische details, maar gelukkig is het Edwin gelukt om de site weer aan de praat te krijgen. Het werkt nog niet helemaal zoals bedoeld, maar we zijn (en dan bedoel ik dus vooral: Edwin is) er nog mee bezig, dus dat komt vast goed de komende tijd.
Onderstaand recept had ik er gisteren ook al op gezet, maar dat blogje is gesneuveld bij het terugzetten van de back-up. Dus bij deze nog een keer. We zijn inmiddels natuurlijk alweer een week na Oud&Nieuw. En ik weet niet hoe het bij jullie was, maar bij ons waren er nog wel wat oliebollen overgebleven. Zijn ze bij jullie op gegaan, of liggen er nog ergens een paar? Mocht dat het geval zijn: mooi! Daar kun je nu waarschijnlijk iemand de hersens mee in gooien, maar je hoeft ze niet weg te gooien. Maak er lekker deze heerlijke broodpudding van! En anders: hou dit recept in je achterhoofd en bak of koop volgend jaar een extra portie oliebollen. Dan kun je deze oliebollenpudding volgend jaar maken. 

Ingrediënten
6 oude oliebollen en/of krentenbollen
450 ml melk
3 eieren
150 gram basterdsuiker
Olie of boter om in te vetten
Poedersuiker om mee te bestrooien

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de oliebollen (of krentenbollen) in stukken. Breek de eieren en doe ze in een grote mengkom. Klop ze met een vork los en roer de basterdsuiker erdoor. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Roer dan de melk erdoor. Doe de stukken oliebol erbij, schep goed om, en laat een minuut of tien weken.

Vet een ovenschaal in en doe daar de oliebollen in en giet het melk-mengsel dat nog in de mengkom is overgebleven erover. Zet de ovenschaal ongeveer drie kwartier in de voorverwarmde oven.  Bestrooi voor het opdienen met poedersuiker.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Oma’s oliebollen

Broodpudding met appel

Broodpudding van croissants met karamelsaus

Vanille roomijs

Dé Semi-Freddo (met hazelnoot en karamel)

Crème Brûlée

2 Reacties

 1. Nicolet

  Hoi Elleny, leuk dat je website vernieuwd is, ziet er mooi en overzichtelijk uit! Groet Nicolet

  Antwoord
  • Elleny

   Hai Nicolet, dankjewel! Wat leuk dat je een berichtje achterlaat. Ik ben ook wel blij met hoe het eruit is komen te zien, maar ik kan je vertellen dat ’t hier achter de schermen wel wat paniek heeft opgeleverd, hoor. Maar gelukkig is het allemaal goed gekomen. Er moeten nog wat puntjes op de i, maar daar is op zich niet zo’n gloeiende haast meer mee.
   Groetjes, Elleny

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *