Tarkari – Auberginecurry met linzen en cherrytomaatjes

door | 28 mei 2020 | aardappel, avondeten, curry, hoofdgerecht, recept, stoofschotel, vegan, vegetarisch

Dit recept komt uit het kookboekje “Feelgood food – 30 recepten voor een betere wereld”, een kookboekje voor Free a Girl. Ik had eerlijk gezegd nog nooit van Tarkari gehoord, maar dat blijkt dus een groentencurry te zijn uit Nepal. Tenminste, deze stond in het hoofdstukje Nepal, maar het is een gerecht dat ook in Bangladesh en India gegeten wordt. Lone en ik vonden het erg lekker! (En de goede verstaander leest dan wel tussen de regels door dat Edwin en Free ‘m “niet zo” vonden. Edwin is de -zijn woorden- “vegetarische meuk” een beetje zat. Free haakte al af bij de koriander.)

Ingrediënten
250 gram linzen
2 aubergines
4 vastkokende aardappelen
1 ui
1 bol soloknoflook
1 theelepel gemberpasta
1 theelepel kurkuma
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel gemalen komijn
500 gram cherrytomaatjes
olijfolie
verse koriander
zout

Bereiding
Doe de linzen in een vergiet en spoel ze goed af onder de kraan. Laat ze uitlekken. Breng anderhalve liter water aan de kook en kook de linzen in ongeveer 20 minuten op een laag pitje gaar.

Pel en snipper de ui. Schil de aardappelen met een dunschiller en snij in kleine blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan (of wok) en fruit daarin de ui en aardappelblokjes aan. Snij de aubergine in kleine blokjes en voeg die aan de pan toe. Pers de knoflook uit boven pan en roer de gemberpasta, kurkuma, kerriepoeder en komijn erdoor. Laat de specerijen een paar minuten meebakken en blus dan af met een glas water.

Giet de linzen af en voeg ze toe aan het aubergine-mengsel. Laat nog een kwartiertje zachtjes pruttelen. Breng dan het linzen-aubergine mengsel op smaak met wat zout.

Was de cherrytomaatjes en verwijder de kroontjes. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak daarin de cherrytomaatjes even aan. Strooi er wat zout over en hussel de pan regelmatig.

Schep het linzen-aubergine mengsel op en verdeel de gebakken cherrytomaatjes erover. Garneer met blaadjes verse koriander.
Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Auberginesoep met bruine bonen, kikkererwten en linzen (Sjorba Badindjan)

Linzen-aubergineschotel met abrikoos en kaneel

Dahl

Harira (Marokkaanse soep)

Pasta-ovenschotel met aubergine, spinazie en tomaat

Ovenschotel met pasta, aubergine en kaas

Ovenschotel met gnocchi, aubergine en mozzarella

Linzencurry

“The Stew”

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *