Ouderwetse chocolademelk

door | 2 feb 2020 | Hollands, kids, recept, snel, tussendoortje, zoet

Dochterlief had het koud. Of ik misschien een beker warme chocolademelk voor haar wilde maken? Nou, natuurlijk moppie! Omdat ik geen kant&klare chocolademelk in huis had, heb ik ‘m op de ouderwetse manier gemaakt, van melk, suiker en cacaopoeder. Vroeger maakten we thuis ook altijd chocolademelk op deze manier. Ik vond het altijd een feest als ik het papje mocht roeren!

Vinden jullie mijn Droste-blikje niet schattig? Die hadden we vroeger ook thuis.

Ingrediënten
1 theelepel cacaopoeder
2 theelepels suiker
1 beker (volle) melk

Bereiding
Doe de cacaopoeder en suiker met twee eetlepels van de melk in een beker. Roer goed door tot je een glad papje hebt. Het kan even duren voor het droge poeder wil mengen met de melk en voor het niet meer korrelig is.
Verwarm intussen de melk in de magnetron of in een steelpannetje. Als je de melk in een pannetje opwarmt, spoel die dan eerst even om met koud water, dat helpt tegen aanbranden. En blijf erbij, hè, want voor je ’t weet kookt je melk over en dát wil je niet.
Giet de warme melk bij het cacao-papje en roer goed, zodat het papje helemaal oplost in de melk. Als je wilt kun je nog wat cacaopoeder over de chocolademelk strooien.

Geniet er van!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Chocolademoussetaart

Chocolate chip cookies

Koekjes met abrikoos, gember en witte chocola

Jamkoekjes

Havermout-banaankoekjes

Harry Potter koekjes

Gouwe Ouwe chocoladetaart van Nigella

S’mores uit de oven

 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *