Speculaasmuffins met spijs en amandelsnippers

door | 27 nov 2020 | cake, oven, recept, tussendoortje, zoet

Voor de online Sinterklaas bak-activiteit die we op mijn werk organiseren, volgende week, wordt dit één van de recepten. Ik heb deze afgelopen woensdag proef-gebakken, om zeker te weten dat het recept helemaal klopt. We willen geen modder-figuur slaan, tegenover onze collega’s, natuurlijk. Het recept is een kruising van kruidkoekmuffins van AH en speculaasmuffins van OverEtenGesproken. Een andere collega doet deze speculaas muffins met spijs in zijn sessie. Zelf geef ik een laat-je-kind(eren)-gerust-gezellig-meehelpen-sessie. Zonder oven: we gaan Sint Rocky Road en borstplaat maken.
Over Sinterklaas gesproken: ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben nog nooit zó lekker vroeg klaar geweest met voorbereidingen als dit jaar. We hebben alles online besteld en het staat al allemaal ingepakt in de kast. Dat hele Corona-gebeuren heeft dus ook voordelen…

Ingrediënten
300 g bloem
175 g donkerbruine suiker
2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
1 zakje bakpoeder
snufje zout
75 g boter
5 eetlepels stroop
1 ei
200 ml halfvolle melk
100 gram amandelspijs
2 eetlepels amandelschilfers

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe in alle holtes van een muffintray een papieren (cupcake)vormpje.
Meng in een grote kom de droge ingrediënten: bloem, bakpoeder, bruine suiker, koekkruiden en een snufje zout.

Doe de boter en de stroop in een (magnetronbestendig) kommetje en verwarm die even een minuut in de magnetron. Roer door tot de boter gesmolten is. Doe de melk in een andere mengkom en klop daar het ei doorheen. Roer vervolgens het botermengsel door het ei-melk-mengsel. Giet het vloeibare mengsel bij de droge ingrediënten en roer met een vork tot een beslag.

Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes. Kneed de amandelspijs even door en verdeel in 12 ongeveer even grote stukjes.

Leg op elke gevulde muffinvorm een stukje amandelspijs. Duw het spijs voorzichtig naar beneden tot de spijs nét onder staat. Smeer er eventueel een klein beetje beslag over heen.

Strooi wat geschaafde amandelen over de muffins.

Bak de muffins in 15-20 minuten in de voorverwarmde oven gaar en mooi bruin. Prik er even met een satéprikker in om te zien of de muffin al gaar is: als de prikker er droog uit komt, dan is de muffin gaar.

Laat de muffins een minuut of vijf afkoelen in de muffinvorm en laat daarna verder afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Muffins met blauwe bessen

Bananenmuffins met chocolade

Banketstaaf met amandelspijs

Taaitaai

Pepernoten

Kruidnootjes

Gevulde speculaas

Borstplaat

Sinterklaasfudge

Glutenvrije appel-amandelcake

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *