Borrelplank en gehaktballetjes

door | 28 nov 2020 | avondeten, kaas, kids, recept, snel, tussendoortje, vlees

In plaats van avondeten hadden we lekker een borrelplank, vandaag. Zo’n borrelplank nodigt enorm uit om lekker te smikkelen. En de snoepgroenten en het fruit gaan net zo hard als de kaasjes en de toastjes. Ik had er ook nog gehaktballetjes bij, zowel vegetarische als vlees. Van die kant&klare: even opwarmen en klaar is Kees. Na het maken van de foto’s hebben we de plank (of eigenlijk: het dienblad) aan de kant geschoven en het spelbord van Pandemic op tafel gelegd. Free verheugde zich er al de hele dag op om dat te spelen. We beginnen er inmiddels best goed in te worden: we hebben al drie keer op rij gewonnen van het spel! Ik denk dat we bíjna klaar zijn voor de Legacy variant. En misschien moeten we onze pandemie-expertise aanbieden aan het OMT… 😉
Ik had op de borrelplank dit keer geen sla (of ander groen) als ondergrond en garnering. Mét groen staat íets feestelijker, vind ik, maar ik miste het niet echt. Je moet alleen even opletten dat er geen natte onderdelen zoals worteltjes of druiven naast de toastjes liggen. Ter bescherming van het dienblad had ik een leuke placemat onder de snacks gelegd. Dat staat ook leuk als er wat lege plekken ontstaan.

Ingrediënten
snackworteltjes
snoeptomaatjes
mini komkommertjes
rode druiven
een paar mandarijnen (geschild en in partjes)
toastjes (Scrocchi mare)
heksenkaas
smeerkaas
Port Salut
roomkaas met ananas
dadels gevuld met roomkaas
prosciutto rolletjes met roomkaas
blokjes jong belegen kaas
pittige gehaktballetjes
vegetarische Indische balletjes
mayonnaise

Bereiding
Leg een placemat (met een leuke print) op een dienblad. Zet de schaaltjes met prosciutto-roomkaas-rolletjes en met de gevulde dadels, de smeerkaas en de ananas-roomkaas op het dienblad. Leg de punt Port Salut op het dienblad. Vul de overige plekken met worteltjes, tomaatjes, komkommertjes, mandarijn-partjes, kaasblokjes, druiven en toastjes.

Warm de gehaktballetjes (afhankelijk van de aanwijzing op de verpakking) op in de oven, magnetron of koekenpan.

Lekker drankje erbij: mmmmmmmmm!
Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Borrelplank

Nóg een borrelplank

De Gelaarsde Kat kruidendip

Popcorn

Nacho’s met roomkaas-chilidip

Nacho’s

Guacamole

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *