Popcorn

door | 23 okt 2020 | kids, recept, snel, tussendoortje, vegetarisch

Weeeeeeeeekend! Ik weet niet wat jullie gaan doen, vanavond, maar wij hebben lekker movie-night! Fijn een avondje op de bank met de kids, met een leuke film en een flinke bak popcorn erbij. Zelfgebakken, natuurlijk, want dat is het lekkerst! Ik weet nog niet helemaal zeker welke film het gaat worden; ik denk Adams Family.
Ik smokkel wel een beetje met de foto’s: die zijn van een andere keer dat we movie-night met popcorn hadden. Maar anders is ofwel de popcorn niet vers meer tegen de tijd dat mijn blogje af is en we de film kunnen gaan kijken. Óf ik heb geen tijd voor de film. Dus ik doe nú mijn blogje en dan gaan we zo aan de film en de popcorn.
Zorg trouwens dat je niet teveel popcorn in één keer wilt bakken: één bodempje tegelijk. Je maiskorrels moeten de pan raken om goed te kunnen “poppen”. Als je teveel mais gebruikt, krijg je heel veel onge-popte mais. “Gouden eieren” noemden onze kinderen die vroeger. Maar die ongepopte mais is zonde. Als je aan één zo’n bak niet genoeg hebt, bak dan gewoon nog een tweede portie in dezelfde pan.

Ingrediënten
1 kopje popcornmais
olie
zout

Bereiding
Giet een flinke scheut olie in een wokpan en doe de popcorn mais erbij. Doe de deksel op de pan en zet de pan op middelhoog vuur. Na een paar minuten hoor je de eerste maisjes “poppen”. De mais zal steeds sneller achter elkaar gaan poppen. Wacht tot er steeds meer tijd tussen gaat zitten en hussel de pan (met nog steeds de deksel er op) even heen en weer. Let op: haal tijdens het bakken niet de deksel van de pan, dan popt de hele boel namelijk uit de pan…

Als er steeds langere tussenpozen tussen gaat zitten, dan is je popcorn klaar.
Doe de popcorn in een mengkom, strooi er wat zout over en hussel goed door.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit wel lekker?

Borrelplank

Nacho’s met roomkaas-chilidip

Pesto-kaasstengels

Zelfgemaakte chorizo-paprika bitterballen

Bladerdeegflapjes met pruim, hazelnoot en kaas

Vegetarische borrelhapjes

Nacho’s

Mini-tomatentaartjes

Guacamole

Mexicano-broodjes

Krokante kikkererwten

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *