Burrito met cola-kip en kool-wortel-salade

door | 21 jan 2021 | avondeten, hoofdgerecht, kip, lunch, recept, salade, saus, slowcooker, tortilla, vlees

Gisteren aten we deze heerlijke pulled chicken burrito’s. De kippenpoten hebben lekker de hele middag staan pruttelen in de slowcooker. Daarna heb ik het vlees van de botjes gehaald en uit elkaar getrokken en terwijl ik naar de inauguratie van Biden zat te kijken, stond de kip in de saus verder in te dikken op het fornuis.
Ze zien er misschien niet heel spectaculair uit; ze hadden nog wel wat kleur-accentjes mogen hebben. Een spannend stukje tomaat of een stukje frisgroene sla, ofzo. Maar die coleslaw staat misschien niet heel spannend, maar ís er wel hartstikke lekker bij. En is zónder de kip ook hartstikke lekker, trouwens.
Ik had me wel een beetje vergist, qua hoeveelheden. Ik had gedacht dat we per persoon wel één kippenpoot en 2 tortilla’s zouden lusten. Maar we zaten alledrie na één burrito al vol. Dus hadden we vanmiddag tussendemiddag lekker nog een burrito. Koud zijn ze dus ook héérlijk!

Ingrediënten
6-8 grote tortilla wraps
3 kippenpoten (met vel en bot)
2 uien
1 blikje tomatenpuree
1 glas cola
1/2 witte kool
4 winterwortelen
4 eetlepels mayonnaise
1 eetlepel appelazijn
2 eetlepels honing
zout, peper, olie

Bereiding
Vet de schaal van de slowcooker in met wat olie. Pel de uien en snij in ringen. Leg de helft van de uienringen onderin de slowcooker. Bestrooi de kippenpoten met peper en zout en leg op de uienringen. Klop de tomatenpuree door de cola en giet dat mengsel over de kippenpoten. Leg de resterende uien op de kippenpoten.

Doe de deksel op de slowcooker en zet anderhalf uur op hoog. Draai na die anderhalf uur de kippenpoten om, leg de deksel terug en zet de slowcooker op stand laag. Laat nog ongeveer 3 uur stoven.

Verwijder indien nodig het buitenste blad van de kool en snijd de harde kern er uit. Rasp de kool in dunne reepjes. Dat gaat natuurlijk het makkelijkst met de keukenmachine, maar het kan ook met een blokrasp of een mes. Schil de wortelen en snijd de topjes er af. Rasp ook de wortelen. Klop de appelazijn en de honing door de mayonnaise. Roer de witte kool, geraspte wortelen en de mayo-dressing door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Neem de kippenpoten uit de slowcooker en laat ze even wat afkoelen (anders brand je je vingers). Pluk het kippenvlees van de botten en trek het wat uit elkaar.

Doe de pulled chicken in een koekenpan en giet de saus uit de slowcooker erbij. Laat de saus even inkoken. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Verwarm de tortillawrap even in de magnetron, zodat hij makkelijker op te rollen is. Giet eventueel overtollig vocht van de coleslaw weg.

Scheur een stuk aluminiumfolie af. Vouw een rand om en leg het alufolie op het aanrecht. Leg de tortillawrap erop. Leg er een schep pulled chicken op en daarnaast wat van de coleslaw.

Vouw de beide zijkanten van de tortilla (aan weerszijden van de vulling) naar binnen toe en vouw dan de helft van de tortilla die het dichtst bij je ligt over de vulling heen. Duw de wrap met je vingers ónder de vulling en rol de tortilla dan zo strak mogelijk op, zonder dat je de vulling eruit perst. Vouw aluminiumfolie om de burrito heen.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Mexican Street Food Feast

Kaasomelet gevuld met koolsalade met avocadodressing

Tortillataart met pulled chicken

Dürüm met pulled pork uit de slowcooker

Wraps met gerookte kip, mango en munt-limoendressing

Pulled turkey rendang

Dürüm met omelet en spitskool

Vegan coleslaw met avocado

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *