Preitaart met kip en camembert

door | 2 feb 2021 | avondeten, hartige taart, hoofdgerecht, kaas, kip, oven, recept, snel, vlees

Eerlijk gezegd ben ik even niet zo in de stemming om een “stukje” te schrijven. Ik ben in mijn hoofd nogal met corona bezig en maak me hartstikke zorgen over de Britse variant en de derde golf en de scholen die open gaan. Dus even kort: hártstikke lekker, deze preitaart! Lekker makkelijk met voorgesneden en gewassen prei. Je kunt natuurlijk ook losse preien gebruiken, hè, maar dan is het iets meer werk. Met zo’n rol koelvers quichedeeg en voorgesneden prei is dit een lekker makkelijk en snel gerecht. Ideaal voor een doordeweekse avond. Het hád zelfs nog makkelijker gekund met kipblokjes of -reepjes. Ik vond de taart heerlijk! Alleen zoonlief vond ‘m niet zo lekker, die vond de camembert te sterk. Als je nou niet zo van camembert houdt, dan zou je ook brie kunnen gebruiken. Of gewone geraspte kaas, natuurlijk.

Ingrediënten
1 rol quichedeeg
600 gram prei
300 gram kipfilet
4 eieren
1 bekertje creme fraiche
1 camembert
een paar eetlepels paneermeel
olie, zout, peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Knip of snij de kipfilet in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en bak daarin de kipblokjes aan, tot ze bruin beginnen te worden. Voeg dan de prei toe. Strooi er wat zout en peper over en roerbak tot de prei is geslonken. Breng op smaak met zout en peper.

Vet een taartvorm in met wat olie en bekleed de taartvorm met het quichedeeg. Strooi wat paneermeel op de deegbodem. Doe het kip-prei-mengsel in de taartbodem.

Klop de eieren met de creme fraiche los en giet dat over de prei. Snij de camembert doormidden en de helften in plakken. Verdeel de plakken camembert over de taartvulling.

Zet de taart in de voorverwarmde oven. Bak de taart ongeveer 30 minuten tot de vulling gestold is en de camembert gesmolten en goudbruin.

Laat de preitaart iets afkoelen op een rek en snij dan in punten.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Preitaart

Preitaart met gerookte spekreepjes

Witlofstamppot met camembert, walnoten en vijgen

Traybake met abrikozen, pistachenoten en camembert

Broccolitaart met camembert en cashewnoten

Plaattaart met groene asperges, camembert en cashewnoten

Spruitjestaart

Spinazie-brietaart

Bloemkool-Gorgonzolataart

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *