Kaasflapjes met macadamianoten en druiven

door | 7 feb 2021 | Hollands, kaas, lunch, ontbijt, oven, recept, snel, tussendoortje, vegetarisch

Wat een onwijs pak sneeuw is er gevallen, hè? Gewéldig! Ik moet zeggen dat ik wel blij ben dat ik nergens naar toe hoef, want als ik moet rijden met dit weer, dan sta ik doodsangsten uit. Maar ik hoef (en mag) toch nergens heen, dus kunnen we er heerlijk van genieten. En dochterlief hoefde ook niet weg, vandaag, want ze heeft komende week alleen online les. Vanmiddag heb ik met de kinderen de kou getrotseerd en hebben we lekker een wandeling gemaakt door twee parken hier in de buurt. We waren goed ingepakt, maar met die snijdende wind was het toch nog berekoud! Na ons rondje was het heerlijk om weer naar binnen te gaan. Lekker warm.

Tussendemiddag heb ik deze flapjes gemaakt. Héérlijk met kaas-noten-fruit vulling. Dat vind ik zó lekker!!! Het vouwen van de flapjes van croissantdeeg is een beetje lastig, omdat het geen symmetrische driehoeken zijn. Maar met een beetje puzzelen kun je er echt wel een mooi flapje van maken. Je kunt uiteraard ook gewoon plakjes bladerdeeg uit de diepvries gebruiken en over de diagonaal vouwen. Hoeveel vulling je nodig hebt, dat ligt een beetje aan het formaat van je bladerdeeg. Doe ze niet te vol, want dan springen ze open tijdens het bakken. Dat is bij mij ook gebeurd, maar gelukkig is niet álle vulling er uit gelopen.

Ingrediënten (voor 6 stuks)
1 rol croissantdeeg (van die grote)
1 kuipje smeerkaas
1 zakje geraspte kaas
een paar takjes druiven
75 gram macadamianoten
1 ei

Bereiding
Haal het blikje croissantdeeg een kwartiertje voor je ermee aan de slag wilt uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Hak de macadamianoten grof. Was de druiven en snij ze doormidden.
Open het blikje croissantdeeg en rol het zover uit dat je twee driehoekjes kunt lossnijden. Besmeer de basis van de driehoek met wat smeerkaas. Leg er wat druiven en gehakte noten op en daarover een handje geraspte kaas.

Vouw de punten over de schuine zijde naar elkaar toe. Knijp het randje voorzichtig dicht en duw het goed dicht met een vork.

Om te andere zijde dicht te maken kun je het beste het flapje optillen met de dichte kant naar beneden. Knijp voorzichtig de randjes van de nog open kant op elkaar en duw daarna dicht met een vork.

Leg de flapjes op de bakplaat. Klopt het ei los en bestrijk de flapjes licht met het geklutste ei.

Bak de flapjes midden in de oven in ongeveer 20 minuten tot het bladerdeeg mooi goudbruin van kleur is.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Kaascroissants

Bladerdeegflapjes met pruim, hazelnoot en kaas

Bladerdeeghapjes met spinazie-kaas-vulling

Banaan-Nutella flapjes

Indiase samosa’s met een vulling van aardappel, erwten en wortel

Kaassterren

Pesto-kaasstengels

Bladerdeeg-kaas hapjes

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *