Bladerdeeg-kaashapjes

door | 6 dec 2020 | kaas, kids, oven, recept, snel, tussendoortje, vegetarisch

Gisteren had ik even geen tijd om te bloggen, hoor, we waren druk met Sinterklaas. We waren -eerlijk gezegd- wél een beetje in Corona-overtreding, want we zijn met ons viertjes naar mijn moeder geweest. Eigenlijk was het plan dat mam bij ons Sinterklaas zou komen vieren (dat mag natuurlijk wel), maar mam is vorige week gevallen en heeft haar pols gebroken. En dus kan ze geen auto rijden. Omdat het qua besmettings-risico natuurlijk eigenlijk niet veel uitmaakt of wij naar haar gaan, of zij naar ons, zijn we gewoon naar haar geweest.
Wij trekken geen lootjes, maar ieder van ons koopt een cadeautje voor iedereen. Er is geen vast budget: ieder koopt gewoon iets wat in zijn/haar eigen budget past en waarvan we denken dat de ander er blij mee is. En voor de kinderen kopen we meestal wat extra’s. We zijn allemaal hartstikke blij met onze cadeaus! Sint en zijn Pieten hebben mij verwend met twee boeken van Nigella: “Hoe word ik een goddelijke huisvrouw” en “Hoe te eten”, een doos met bloembollen (irissen, narcissen en bos-hyacinthen), een heleboel leuke fotoborden en -schaaltjes, stofjes voor op mijn potjes jam, het kookboek 12 maanden lekker eten, en een bullet journal én een boekje met een bullet journal crash course.

Wat eten betreft waren we eigenlijk van plan om pizza’tjes uit de pizzarette te eten, maar omdat dat een beetje lastig zou zijn met één hand moesten we iets anders bedenken. Het werd een borrelplank. Met blokjes kaas, brie, mandarijntjes, worteltjes, radijsjes, smeerkaas en kruidenkaas, druiven, tomaatjes, snack-komkommertjes, copparolletjes met roomkaas, scrocchi, gelaarsde kat kruiden-dip, blauwe bessen, dadels gevuld met roomkaas, olijven, vegetarische bitterballen en (niet-vegetarische) mini-frikandelletjes. We hebben er heerlijk van zitten smullen. En tussendoor, tussen de koffie en thee met amandelstaaf en speculaas en de borrelplank, hadden we bladerdeeghapjes. Die had ik thuis al gemaakt en die hebben we bij mam nog even opgewarmd.

Ingrediënten
1 blikje croissantdeeg
1/2 kuipje smeerkaas
een paar theelepels groene pesto
een paar theelepels rode pesto
100 gram geraspte kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het croissantdeeg uit. Snij twee van de zes croissant-deegjes in kleine driehoekjes (formaatje “éénhaps”). Smeer een likje smeerkaas op elk driehoekje en strooi er wat geraspte kaas over. Bak de hapjes in ongeveer 10 minuten mooi goudbruin.

Snij intussen de volgende twee croissantdeegjes in driehoekjes. Schep op elk driehoekje een beetje groene pesto en smeer het daarna uit. Leg op elke driehoekje een plukje geraspte kaas. Bak de bladerdeeghapjes in ongeveer 10 minuten (9-11) lekker knapperig en bruin.

Snij de laatste twee velletjes bladerdeeg in stukjes en smeer daar een beetje rode pesto op, beetje geraspte kaas erover. Bak af in ongeveer tien minuten.
Serveer de bladerdeeghapjes warm. (Piep ze indien nodig nog even op in de oven of airfryer).

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Borrelplank

Pesto-kaasstengels

Bladerdeegflapjes met pruim, hazelnoot en kaas

Bladerdeeghapjes met spinazie-kaas-vulling

Vegetarische borrelhapjes met een vulling van linzen, cashewnoten en oesterzwammen

Mini-tomatentaartjes

Saucijzenbroodjes

Kaascroissants

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *