Mmmmmmmm, zelfgemaakte kaascroissants! Een héérlijke start van een heerlijk relaxte zaterdag! Ze zijn súper eenvoudig te maken en zijn om je vingers bij op te eten. Zó lekker! Maar ik hou dan ook wel van een hartig ontbijtje. Én van gesmolten kaas. Dit is echt een ideaal gerechtje voor een brunch. En ook lekker voor bijvoorbeeld een Paasontbijt. Of een Kerstontbijt. Of natuurlijk voor een gewoon-zomaar-een-weekend-in-november-ontbijt. Het geheime ingrediënt is de smeerkaas… Ik had wel vaker kaascroissants gemaakt, maar die waren het nét niet helemaal. Ondanks dat ik er dan flink wat kaas in deed (plakjes kaas, geraspte kaas), waren ze niet echt “kazig” genoeg. En toen bedacht ik opeens die smeerkaas! Dat geeft die heerlijke, smeuiige gesmolten kaas aan de binnenkant! 

Ingrediënten (6 kaas-croissants)
1 blikje croissant-deeg
1 kuipje smeerkaas
100 gram geraspte kaas
1 ei

Bereiding
Haal het blikje croissantdeeg een kwartiertje voor je ermee aan de slag wilt uit de koelkast.
Verwarm de smeerkaas even kort in de magnetron (1 minuut of 600 watt), tot de smeerkaas makkelijk smeerbaar is. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Open het blikje croissantdeeg en rol het zover uit dat je twee driehoekjes kunt lossnijden. Besmeer het deeg met wat smeerkaas en leg er -aan de brede kant van de driehoek- een handje geraspte kaas op.

Vouw de zijkanten van de basis van de driehoek naar binnen, over de kaas. Dit voorkomt dat alle kaas uit de croissant loopt, tijdens het bakken. Rol dan de croissant, richting de punt.

Leg de opgerolde croissant op de met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal dit voor de andere deeg-driehoekjes.
Klop het ei los en besmeer de opgerolde croissantjes met ei. Strooi over elke croissant nog een beetje geraspte kaas.

Bak de croissants in 15-20 minuten gaar en mooi goudbruin.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Bladerdeegflapjes met pruim, hazelnoot en kaas

Bladerdeeghapjes met spinazie-kaas-vulling

Banaan-Nutella flapjes

Indiase samosa’s met een vulling van aardappel, erwten en wortel

Samosa’s met rijst-bonen vulling

Saucijzenbroodjes

Pesto-kaasstengels

Mexicano-broodjes

Mini-tomatentaartjes

Zelfgemaakte frikandelbroodjes

Kebabbroodje