In het kader van “eten uit de voorraadkast”, vanavond deze curry met spinazie en halloumi. Dit Indiase gerecht wordt normaal met paneer, een Indiase kaas, gegeten. Maar nu met halloumi klaar gemaakt, in plaats van paneer. Het recept heb ik uit de Foodies. Het was ontzettend lekker!
En het leuke is dat ik alle ingrediënten wel in huis had. Ik heb altijd wel een pak spinazie in de vriezer liggen. En in de koelkast heb ik altijd wel een paar pakjes halloumi: altijd handig met een vegetariër in huis, en lekker lang houdbaar. Knoflook, ui heb ik ook altijd wel in huis. Gember had ik toevallig nog. Maar als dat niet het geval was geweest, dan heb ik altijd wel een potje gember-puree in huis. Of stemgember, kan natuurlijk ook. Kookroom – altijd wel een pakje lang houdbare kookroom in de kelderkast. Citroen had ik nog. Maar zou je ook kunnen vervangen door een kneepje citroensap uit zo’n citroenvormig flesje. Of desnoods vervangen door een drupje azijn. Nou, en de kruiden (kurkuma, komijn en garam masala) heb ik natuurlijk ook ruim op voorraad. Rijst erbij – check! Het was hartstikke lekker. Best makkelijk en snel te maken. En zo goed als alle ingrediënten zijn lekker lang houdbaar. Ideaal dus om op voorraad te hebben! Voor als je insneeuwt. Of in quarantaine moet. Of als er iets misgaat met het bestellen van je boodschappen, ofzo 😉
Curry met spinazie en halloumi
Súper lekkere curry met spinazie en halloumi. Te maken met ingrediënten die lekker lang houdbaar zijn. Ideaal om op voorraad te hebben!
- 450 gram Gehakte bladspinazie ((diepvries))
- 1 Ui
- 3 tenen Knoflook
- 3 cm Gember
- 2 theelepels Kurkuma
- 1 theelepel Gemalen komijn
- 1 theelepel Garam masala
- 450 gram Halloumi
- 4 eetlepels Olijfolie
- 200 ml Kookroom
- ½ Citroen
- Zout, peper
-
Zet alle ingrediënten klaar. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
-
Pel en snipper de ui. Schil de gember en snij in stukjes. Pel de tenen knoflook. Pureer de helft van de uiensnippers, de gember en knoflook samen met een paar eetlepels water in een blender.
-
Roer de kurkuma, komijn en garam masala door de puree.
-
Snij de blokken halloumi in blokjes en roer die door het kruidenmengsel.
-
Verhit een eetlepel olie in een wokpan en bak daarin de gekruide halloumiblokjes aan, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schep dan de halloumi uit de pan.
-
Voeg nog een eetlepel olie toe aan de pan en fruit dan de rest van de ui aan. Als de ui glazig is, voeg dan de spinazie en de kookroom toe. Breng aan de kook neem dan de pan van het vuur.
-
Roer tot slot de gebakken halloumi er door heen. Pers het sap uit de halve citroen en breng de curry op smaak met zout, peper en citroensap.
-
Eet smakelijk!
0 reacties