Hier heb ik hoge ogen mee gescoord bij man- en zoonlief, kan ik je vertellen! En dat terwijl het niet bepaald een culinair hoogstandje was, eerlijk gezegd. Dat heb ik wel vaker: dat mijn mannen het makkelijkste eten het lekkerst vinden… Maar ik had in ieder geval goed ingeschat dat ik ze hier een plezier mee zou doen. En zelf vond ik ‘m ook wel goed geslaagd, eigenlijk! Ik had het mezelf lekker makkelijk gemaakt: met voorgegaarde aardappelblokjes, sperziebonen die al waren schoongemaakt en cheddarkaas die al was geraspt. En natuurlijk de airfryer carrero’s. Lekkere combi zo bij elkaar!
Carrero ovenschotel
Spontaan een nieuwe favoriet, hier in huis: deze ovenschotel met gebakken aardappelblokjes, sperziebonen, carrero's in blokjes en gesmolten cheddar kaas.
- 4 Carrero's ((diepvries, voor oven & airfryer))
- 600 gram Sperziebonen
- 500 gram Aardappelblokjes ((voorgegaard))
- 250 gram Cheddar kaas ((geraspt))
- 3 eetlepels Olijfolie
- Zout, peper
-
Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Kook de sperziebonen in ruim water met wat zout gaar (gewoon even erin prikken!). Giet de bonen af en laat ze daarna even uitstomen. Bak, terwijl de sperziebonen op staan, de aardappelblokjes in een wokpan met twee eetlepels olijfolie. Roer regelmatig om en neem de pan van het vuur als de aardappelblokjes bruin en knapperig zijn. Strooi er wat zout en peper over.
-
Bak de carrero's volgens de aanwijzing op de verpakking in de airfryer (of oven). Snij de carrero's in blokjes.
-
Vet een ovenschotel in met de resterende olijfolie en doe de aangebakken aardappelblokjes in de ovenschaal. Verdeel de gekookte sperziebonen over de aardappelblokjes. Verdeel de carrero-blokjes over de sperziebonen. Strooi er royaal geraspte kaas over.
-
Zet de ovenschaal 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas lekker is gesmolten.
-
Eet smakelijk!
Misschien vind je dit ook lekker?
Kabeljauw in ontbijtspek met sperziebonen en snoeptomaatjes uit de oven
0 reacties