Rendang knolselderij

door | 14 mei 2021 | avondeten, hoofdgerecht, Oosters, oven, recept, rijst, saus, stoofschotel, vegan, vegetarisch

Oooooh, dit was zóóóó ongelooflijk lekker!!! Ik weet dat ik meestal wel enthousiast ben over het eten (ja sorry, ik hou nu eenmaal van eten), maar dit was écht een topper! In de Allerhande stond het recept om een boemboe te maken voor rendang. Je weet wel, dat Indische stoofvlees. En daar dan dus de kruidenpasta voor. Bij het rendang-recept stond de tip om een vegetarische versie met geroosterde knolselderij te maken. Nou, dat wilde ik wel eens proberen. De boemboe heb ik niet zelf gemaakt. Ik heb een vrij uitgebreid assortiment kruiden en specerijen in huis, maar voor die boemboe had ik toch de helft niet van in huis. Dus dat bewaar ik even voor een andere keer. Ik heb gewoon een kant&klare boemboe gekocht. Ik heb “Rendang Jackfruit” gekocht om zeker te zijn dat het echt vegetarisch was. Maar je kunt natuurlijk ook een andere boemboe voor rendang gebruiken, hè? De knolselderij was héérlijk in dit stoofgerecht! Echt een aanrader!!! Vergeet jackfruit. Knolselderij is het helemaal! Écht, je mist het stoofvlees totaal niet. We vonden het allemaal heerlijk! Zelfs manlief en zoonlief, die -hoe zal ik het zeggen- niet zó enthousiast over de vegetarische keuken zijn. Dus dat wil wel wat zeggen…

Rendang knolselderij

Een heerlijke vegan stoof van knolselderij, boemboe rendang, ketjap en kokosmelk. Een absolute aanrader!!!

 • 2 Knolselderijen
 • 1 pakje Boemboe voor rendang ((90 gram))
 • 1 blik Kokosmelk
 • 50 gram Geraspte kokos
 • 1 eetlepel Ketjap manis
 • 2 Komkommers
 • 1 Gele paprika
 • 7 Radijsjes
 • ½ Limoen
 • 1 eetlepel Rijstazijn
 • 1 theelepel Suiker
 • 300 gram Pandan Rijst
 • 4 eetlepels Olijfolie
 • Zout, peper
 1. Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 200 graden.

 2. Snij de schil van de knolselderij en snij de knol in blokjes. Doe de knolselderij in een mengkom en giet er 3 eetlepels olie over. Hussel goed door. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel daar de knolselderij blokjes over. Rooster de knolselderij 30-40 minuten in de voorverwarmde oven.

 3. Intussen kun je de salade maken. Pers het sap uit de helft van de limoen en doe dat, samen met de rijstazijn en de suiker in een mengkom. Roer goed door en laat de suiker oplossen. Schil de komkommer, snij in de lengte in kwarten en verwijder het waterige deel met de zaadjes. Snij de komkommer in stukjes. Snij de gele paprika doormidden en verwijder de zaadlijst en de zaadjes. Snij het vruchtvlees in stukjes. Was de radijsjes en snij ze in kwartjes. Hussel de komkommer, paprika en radijs door het suiker-azijn mengsel. Laat het zoetzuur lekker intrekken. Roer af en toe nog even om.

 4. Verhit een eetlepel olie in een braadpan en fruit daarin de boemboe een paar minuten aan.

 5. Giet de kokosmelk en ketjap in de pan en roer de boemboe er goed doorheen. Doe de geroosterde knolselderijblokjes erbij en roer goed door. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

 6. Roer tot slot de geraspte kokos door de rendang. Proef even en breng op smaak met zout en peper.

 7. Schep wat rijst op een bord en schep er wat knolselderij rendang over. Schep er wat salade naast. Eet smakelijk!

Hoofdgerecht
Indisch, Indonesisch
Doe meer met knolselderij, Lekker vegan, Plantaardig, Vegetarisch alternatief voor stoofvlees, Vegetarische rendang

Misschien vind je dit ook lekker?

Knolselderijstamppot met brie en amandelsnippers

Venkel-knolselderij stamppot

Groenterisotto met knolselderij en salie

Vegetarische erwtensoep

Knolselderijsoep van Emilie

Rendang van Jackfruit

Spruiten in kokosmelk

Korma curry met pompoen en pastinaak

“The Stew”

3 Reacties

 1. Aart Willem

  Hallo Elleny ik wil je recept maken, maar vraag me af wat de inhoud is van een blikje kokosmelk 200 of 400 ml

  Antwoord
  • Elleny

   Het was een blik kokosmelk van 400 ml.
   Succes met het koken en alvast eet smakelijk!

   Antwoord
  • Elleny

   Naar aanleiding van deze vraag heb ik het er in de ingrediëntenlijst even bij gezet dat het om een blik van 400 ml gaat.
   Groetjes,
   Elleny

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *