Corona cupcakes

door | 29 mei 2021 | banaan, cake, nagerecht, oven, recept, tussendoortje, zoet

Hoeraaaaaaa! Manlief heeft vandaag zijn corona-vaccinatie gekregen! Om dat te vieren heb ik deze boswandeling cupcakes gemaakt, vandaag omgedoopt tot corona cupcakes. Mét een spuitje d’r in! Ik vind ze hartstikke goed gelukt!
Ik kwam op het idee toen ik op twitter een taartje met een spuit erin zag. Dat vond ik zo’n onwijs leuk idee! Ik heb er een cupcake van gemaakt, met bananen/boswandeling-smaak, want dat vindt Edwin erg lekker. Ik heb gele en groene voedingskleurstof gebruikt, want dat past wel bij ’t coronavirus, vind ik. Als je nou geen kleurstoffen in huis hebt of liever niet gebruikt, dan kun je ze natuurlijk ook gewoon weglaten. Dan heeft je cupcake gewoon een naturel kleur. Die spuitjes heb ik gewoon online besteld. Maar misschien kun je ze ook wel bij de drogist of apotheek halen. Ik ben met Edwin meegeweest naar de vaccinatie-locatie. Ik mocht natuurlijk niet mee naar binnen, dus ik heb in de auto gewacht tot hij weer terug was. Dat duurde best wel even, want na je prik moet je nog een kwartier onder het toeziend oog van een arts blijven zitten om zeker te weten dat je geen allergische reactie krijgt. Goed geregeld allemaal, hoor! Edwin heeft trouwens het Jansen vaccin gekregen, dus die is in één keer klaar. Maar dat zou hij met een ander vaccin ook al zijn, omdat hij al corona gehad heeft. Zelf ben ik over twee weken aan de beurt. Ik ben van 1973, dus ik kon eergisteren mijn afspraken maken. Ik krijg -ijs en weder dienende- 9 juni mijn eerste en 14 juli mijn tweede prik.

Corona cupcakes

Bananen-cupcakes met Boswandeling

Cupcakes

  • 120 gram Boter
  • 120 gram Basterdsuiker
  • 2 Bananen
  • 160 gram Zelfrijzend bakmeel
  • 2 Eieren
  • ¼ theelepel Voedingskleurstof ((groen))

Topping

  • 300 gram Poedersuiker
  • 75 gram Boter ((op kamer-temperatuur))
  • 30-40 ml Boswandeling ((bananenlikeur))
  • 1 eetlepel Maizena
  • ¼ theelepel Voedingskleurstof ((geel + groen))
  • 120 ml Boswandeling ((10 ml per spuit))
  • en/of Bananenchips
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 160 graden. Zet papieren cupcake vormpjes in een muffin-tin (cupcake bakplaat).

  2. Doe de boter met de basterdsuiker en mix tot een smeuíg mengsel. Klop dan de eieren erdoor. Meng het zelfrijzend bakmeel door het boter-ei-mengsel. Maal tot slot de bananen fijn in een blender (of met een staafmixer) en roer de bananenpuree samen met de groene kleurstof door het beslag.

  3. Vul de cupcakevormpjes met het cupcakebeslag, tot ongeveer 1 cm onder de rand van het vormpje.

  4. Bak de cupcakes in 12-15 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Prik er even in met een satéprikker. Als de prikker er "droog" uitkomt, dan is de cupcake goed.

  5. Laat de cupcakes afkoelen: eerst in de cupcake-vorm en daarna op een koelrekje.

  6. Voor de topping: meng de boter, poedersuiker en maizena in een mengkom. Giet er dan, al mixend, beetje-bij-beetje 30-35 ml Boswandeling door, tot je een mooie, smeuïge creme hebt. Meng de gele kleurstof erdoor tot je een egaal gele creme hebt.

  7. Voeg dan een héél klein beetje groene kleurstof toe en meng dat deels door de gele creme. Het is de bedoeling dat je een beetje een gemarmerd effect krijgt.

  8. Vul een spuitzak (of "spuit") met de boswandeling-creme. Als de cupcakes zijn afgekoeld, spuit dan op elke cupcake een mooie toef.

  9. Zet de cupcakes een half uurtje in de koelkast om de topping op te laten stijven. Vul de injectiespuiten met boswandeling.

  10. Steek met behulp van een cocktail-prikkertje de spuit met boswandeling in de cupcake. Óf steek een bananen-chipje in de cupcake.

  11. Eet smakelijk!

Tussendoortje
Amerikaans
Bananen likeur, Boswandeling, Boswandeling cupcake, Corona vaccinatie

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Bananenmuffins met chocola

Muffins met blauwe bessen

Bladerdeegtaart met gekarameliseerde banaan en tijm

Bananen-Maracuja smoothie

Bananen-yoghurtijs

Free’s bananen-maracuja smoothie

Heerlijk bananenbrood van Mireille

(Mislukte) bananen-karamel taart

Upside-down bananentaart

Bananensoep

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *