Opa Bommer Boterham

door | 3 jul 2021 | brood, Hollands, kaas, lunch, oma's recept, ontbijt, recept, snel, vegetarisch

Dit zijn opa en opoe Bommer. Opa Bommer was mijn overgrootvader. Hij was de opa van mijn vader, aan zijn moederskant. Opa Bommer was al heel oud toen ik werd geboren, dus ik kan me hem niet echt herinneren. Hij heeft mij wel nog meegemaakt: die baby die opoe de fles geeft, dat ben ik.

En dat hieronder is een Opa Bommer Boterham: een boterham met kaas en beschuit. Tenminste, zo heet het bij ons in de familie. Mijn oudste broer had blijkbaar eens gezien dat opa Bommer dit at, óf misschien heeft hij er wel eens een gegeten bij opa Bommer, maar hij was er dol op en hij vroeg er thuis vaak om. Mam vertelde dat hij ook wel eens om een “Veenboeren-boterham” vroeg. Veenboer was een grote, stoere vent die in het bedrijf van mijn vader werkte en die nam altijd een dubbele boterham met kaas mee. En dat wilde mijn broer ook wel: zo’n dubbele boterham.
Maar goed, dit blogje gaat over de Opa Bommer Boterham. Want je komt vast niet zomaar op het idee om een beschuitje óp een boterham met kaas te leggen. En het is echt het proberen waard! Ik eet het het liefst met flink oude kaas: door het zoute van de kaas smaakt het beschuitje bijna zoet.

Ingrediënten
1 bruine boterham
1 beschuit
1 plak oude kaas (of belegen)
boter of margarine

Bereiding
Besmeer zowel de bruine boterham als de beschuit met boter (of margarine). Beleg de besmeerde boterham met kaas. Leg daarop de beschuit.
Snij de boterham, voor je gaat eten, in kwarten. En het is handig om dan de besmeerde beschuit om te draaien, met de besmeerde kant naar beneden, dan kun je het stukje beschuit op het brood houden, zonder dat er boter aan je vingers komt.
Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Oma’s soep uit de Provence

Biefstuk a la Farah Diba

Oma’s oliebollen

Appeltaart van oma Balder

Stoofpeertjes uit de hooikist

Advocaat-tiramisu

 

1 Reactie

  1. Gwenore

    Heerlijk smullen een beschuit besmeerd mer roomboter op een volkoren boterham met extra belegen kaas, een recept van oma Beppe, een Frieze oma van mij😄

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *