Bami ketjap

door | 14 aug 2021 | avondeten, hoofdgerecht, noedels, Oosters, recept, snel, vegetarisch

Nou, het begint er hier (na onze verhuizing) steeds meer op te lijken. Gisteravond heb ik de dozen met onze kleding uitgepakt en een plekje gegeven in de kasten. En vandaag de dozen uit de badkamer uitgepakt en de schoonmaakspullen. Dat was nog even een uitdaging, want in onze vorige badkamer hadden we veel meer kastruimte. Ik heb nu maar een lade in de slaapkamerkast opgeofferd voor de inhoud van het medicijn kastje.
In de gang heb ik nog een aantal kratten uit de voorraadkast staan. Daar heb ik écht geen plek voor in mijn keukenkastjes. Ik zal mijn inkoop-gedrag danig moeten veranderen. Ik had meestal minstens een verpakking op voorraad, zodat ik nooit mis zou grijpen. En als ik die uit de voorraadkast pakte, dan kocht ik meteen weer een nieuwe. Maar ja, hier heb ik geen voorraadkast en in het nieuwe huis maar een kleine voorraadkast. Ik heb me voorgenomen om nu elke dag iets te maken met minstens één ingrediënten uit een van die kratten. Vandaag waren de mie-nestjes aan de beurt. Ik heb er bami ketjap mee gemaakt. Want ik heb ook nog een flinke hoeveelheid ketjap. De groenten en het vegetarisch rul gehakt heb ik erbij gekocht. Dat is heel erg handig: hier om de hoek zit een supermarkt. Sterker nog: de andere kant op zitten er ook nog twee. Het resultaat, de bami ketjap, was erg geslaagd, al zeg ik het zelf. Erg lekker!

Ingrediënten
8 mie-nestjes (ongeveer 300 gram)
1 pak bamigroenten (450 gram)
1 pak vegetarisch rul gehakt (fijn)
8 eetlepels tomaten ketchup
80 gram ketjap manis
1 ui
2 tenen knoflook
een stukje gember
1 eetlepel sesam olie
peper, zout, olie

Bereiding
Breng een grote pan met water aan de kook en kook daarin de mie-nestjes gaar, volgens de aanwijzing op de verpakking.
Pel en snipper de ui. Pel de tenen knoflook en snij ze fijn. Schil het stukje gember en snij fijn. Verhit een paar eetlepels olie in een wokpan en fruit daarin de ui met de knoflook en gember aan. Hou de taugé nog even apart, maar voeg de rest van de bami-groenten toe aan de wokpan. Roerbak een paar minuten mee.

Voeg dan het vegetarische rul gehakt toe en roer door de groenten.

Roer vervolgens de tomatenketchup en de ketjap manis door het mengsel.

Giet de mie af en schep door de groenten.

Schep de bami op en verdeel de opzij gehouden taugé erover. Ook lekker met gebakken uitjes.
Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Japchae: glasnoedels en groenten

Snelle noodles met wokgroenten en ketjap-kip

Vietnamese loempia’s met vegetarisch gehakt

Noodles met roerbakgroenten en biefstuk

Kip Chow Mein

Noedelsoep met kip

Saté-noodles met gerookte kip en spitskool

Vegan Surinaamse bami met peultjes, pulled jackfruit en bamboescheuten

2 Reacties

 1. Annelies

  Het was erg lekker. We hebben voor een beetje extra kick nog war sambal toegevoegd, maar dat is onze persoonlijke smaak 😉

  Antwoord
  • Elleny

   Wat leuk dat je laat weten dat je het lekker vond! Dat hoor ik altijd graag! 🙂
   Ja, als je van pittig eten houdt, dan is het inderaad een heel goed idee om wat sambal toe te voegen. Past er denk ik heel goed bij. Wij zijn niet echt heel pittige eters, dus ik ben meestal heel voorzichtig met sambal.
   Groetjes, Elleny

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *