Dit was onze brunch, gisteren: een heerlijk vers stokbroodje (van de supermarkt om de hoek) met sla, komkommer, gerookte kip en zoete chilisaus. Ik heb echt een zwak voor gerookte kipfilet. Dat vind ik zó lekker! Als ik er iets mee klaar maak, een salade of een wrap ofzo, dan is het bijna onmogelijk om er niet van te snoepen tijdens het klaarmaken. En als ik daar eenmaal aan begin…. dan moet ik echt oppassen dat er nog wel genoeg over blijft voor in het gerecht. In dit geval heb ik me in weten te houden. De broodjes waren gelukkig lekker snel klaar, dus ik hoefde niet heel lang te wachten voor ik er van kon genieten.
Wel nog even een opmerking: zo’n belegd open broodje staat wel heel leuk en lekker, maar het eet niet echt makkelijk. En al helemaal niet omdat komkommer, kipfilet en chilisaus nogal een glibberige combinatie zijn. Je moet dus oppassen dat het hele zaakje niet van elkaar af glijdt. Dus na het maken van de foto’s heb ik er dus gewoon de andere helft van het stokbroodje opgelegd en er een satéprikker in gestoken, zodat ik het bord zonder knoeien naar de kamer kon brengen.
Ingrediënten
1 vers stokbrood
1 gerookte kipfilet
1 komkommer
1 zakje botersla
boter of margarine
zoete chilisaus
Bereiding
Snij het stokbrood in vier ongeveer gelijke stukken. Snij de stukken doormidden. Besmeer de snijkant met boter (of margarine/halvarine).
Was de komkommer en snij in dunne plakjes. Snij de gerookte kipfilet ook in dunne plakjes.
Leg een paar slablaadjes op het broodje en leg daarom wat komkommer-schijfjes. Leg daarop, dakpansgewijs, plakjes gerookte kipfilet en sprenkel er naar smaak zoete chilisaus over.
Eet smakelijk!
Misschien vind je dit ook lekker?
Broodje brie met rucola melange, viervruchten confiture en komkommer
0 reacties