Couscous met courgette en worstjes

door | 27 aug 2021 | avondeten, hoofdgerecht, Oosters, recept, rund, snel, vegetarisch, vlees, zowel vlees als vega

Hieperdepiep hoeraaaaa! Gisteren was onze zoon, Free, jarig. Hij is 14 geworden! Eigenlijk had ik zelf een appeltaart willen bakken, voor zijn verjaardag, maar daar is niet van gekomen. Op woensdag (mijn vrije dag) hebben we de oude keuken afgevoerd uit ons nieuwe appartement. En daarna waren we zó moe, dat een taart bakken er niet meer in zat. Maar gisteravond, op zijn verjaardag, zijn we lekker uit eten geweest bij een grill-restaurant. Daar waren we tijdens de verhuizing al langs gereden en daar wilde hij heel graag heen. Het was súper lekker en gezellig! En als klap op de vuurpijl kreeg hij een vuurwerk-fontein bij zijn toetje!

Deze couscous aten we al eerder, deze week. Het is een recept uit de Foodies. Ik heb het uitgekozen bij de couscous die ik nog in huis had. In het kader van “eet je voorraadkast leeg”, zeg maar. Voor Lone heb ik vegetarische worstjes gebruikt en voor ons runder chipolata worstjes. Héérlijk. En die geroosterde amandelen waren er ook súper lekker bij.

Ingrediënten
2 courgettes
275 gram couscous
8 runder chipolata worstjes
2 rode uien
2 theelepels gerookte paprikapoeder
2 theelepels komijnpoeder
2 theelepels korianderpoeder
1 theelepel ras el hanout
1 bouillonblokje (groentebouillon)
een paar eetlepels amandelen
een bosje koriander
1 citroen
olie, zout, peper

Bereiding
Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze licht beginnen te bruinen en heerlijk beginnen te ruiken. Zet de geroosterde amandelen even opzij tot de rest klaar is. Los het bouillonblokje op in een halve liter kokend water. Maak de couscous klaar met de bouillon, volgens de aanwijzing op de verpakking. Meng de gerookte paprikapoeder, komijn, koriander en ras el hanout met drie eetlepels olie. Was de courgettes en snij ze in blokjes. Roer de kruiden-olie door de courgetteblokjes. Zet opzij zodat de kruiden lekker in kunnen trekken.

Snij de worstjes in stukken. Verhit een paar eetlepels in een koekenpan en bak daarin de worstjes. Bak -uiteraard- de vegetarische worstjes en de vlees worstjes in verschillende pannen.

Pel de rode uien en snij ze in halve ringen. Bak de uien-ringen in het bakvet van de (vegetarische) worstjes. Schep de uienringen uit de pan. Voeg indien nodig nog wat extra olie toe en bak daarin op hoog vuur de courgetteblokjes.

Roer de couscous (als die klaar is) door de gebakken courgetteblokjes. Snij de citroen doormidden en pers de ene helft uit en snij de andere helft in schijfjes. Giet de citroensap over de couscous en roer goed door.

Schep wat couscous op een bord en verdeel er ofwel de vegetarische worstjes of de chipolata worstjes over. Leg er een schijfje citroen naast en verdeel er wat koriander en geroosterde amandelen over.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Couscous met aubergines en vegetarisch gehakt

Couscous met geroosterde pompoen en paprika

Mexicaanse couscoussalade met quesadilla’s

Couscous met aubergine en tonijn

Tomaten-orzo met roerbakgroenten en chipolataworstjes

Farfalle met bimi en worstjes

Stamppot met veldsla en erwtjes

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *