Ramen met Japanse roerbakgroenten en tonijn

door | 10 sep 2021 | avondeten, hoofdgerecht, lunch, noedels, Oosters, recept, snel, soep, vis

Ik kan enorm genieten van een goed gelukt gerecht. En dat hoeft echt niet echt een super ingewikkeld, culinair verantwoord daar-maak-je-de-blits-mee-gerecht te zijn. Een lekkere snelle noedelsoep werkt ook prima. Gisteravond aten we deze noodles met tonijn en Japanse roerbakgroenten. Heerlijk! Ideetje uit de Hallo Jumbo. En op de roerbakgroenten na had ik alles in huis, dus mooi weer een paar dingen uit mijn voorraadkast opgemaakt: noodles en blikjes tonijn!
Toen Free zijn bord kreeg zei hij: “Mmmmmmm! Ramen!” Ik weet eigenlijk niet hoe hij dat kent. Misschien uit die Japanse tekenfilms die hij kijkt? Of misschien van vloggers, ofzo? Ik moest eerlijk gezegd even googelen, wat het verschil is tussen noedels en ramen. En dat blijkt heel simpel te zijn. Noedels zijn de sliertjes. En ramen is het Japanse gerecht van noedels in een bouillon met allerlei lekkers erbij. Weer wat geleerd!

Ingrediënten
2 blikjes tonijn (op zonnebloemolie)
3 eieren
3 tenen knoflook
3 cm gember
3 bouillonblokjes
2 eetlepels ketjap manis
250 gram noodles/eier-mie
2 zakken japanse roerbakgroenten
olie, zout, peper

Bereiding
Breng anderhalve liter water aan de kook en los daarin de bouillontabletten op. Schil de gember en snij fijn en voeg toe aan de bouillon. Giet de ketjap erbij en voeg de noedels toe. Kook de noedels mee tot ze gaar zijn.

Kook de eieren tot ze medium-hard zijn. Giet af en laat de eieren schrikken onder de koude kraan en pel ze als ze een beetje zijn afgekoeld. Giet de olie van de tonijn af in een wokpan. Zet de pan op het vuur en roerbak de Japanse groenten er in. Breng de groenten op smaak met zout en peper.

Schep wat noodles en bouillon op een bord en schep daar wat van de japanse roerbakgroenten over. Schep er wat tonijn over. Leg op elk bord een doorgesneden gekookt ei.
Eet smakelijk

Misschien vind je dit ook lekker?

Bami ketjap

Japchae: glasnoedels en groenten

Snelle noodles met wokgroenten en ketjap-kip

Saté-noodles met gerookte kip en spitskool

Kip Chow Mein

Noodles met roerbakgroenten en biefstuk

Kippensoep met kokosmelk en eiermie

Spaghetti met tonijn, citroen en rucola

Pasta met tonijn

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *