Lone kwam niet thuis dit weekend. Maar toen ze dat liet weten had ik al mijn boodschappen besteld. En dus aten we het weekend vegetarisch, ook al was ze niet thuis. Ik héb nog even getwijfeld of ik bietenquiche met uitgebakken spekjes zou maken, maar ik besloot toch gewoon de vega versie te maken.
Het recept is geïnspireerd op een recept van de AH-site: Bietenquiche met witte kaas en walnoten. Ik heb de walnoten vervangen door pecannoten en de bereidingswijze iets aangepast.
Ik vond de quiche heerlijk! Edwin en Free waren er wat minder enthousiast over… En we waren natuurlijk maar met ons drieën, dus ik had de volgende dag ook nog lekker bieten-quiche als lunch.

Ingrediënten
800 gram bietjes (in blokjes)
4 rode uien
5 eieren
200 gram witte kaas
een paar takjes tijm
50 gram pecannoten (ongezouten)
125 ml kookroom light
1 rol taartdeeg
peper, zout, olie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel en snipper de rode uien. Verhit een paar eetlepels olie in een koekenpan en fruit daarin de ui zachtjes aan. Rits de tijmblaadjes van de takjes en bak die even mee met de ui. Maal er wat zout en peper over.

Bekleed de bakvorm met het taartdeeg (en het bakpapier dat eronder zit). Snij de witte kaas in blokjes en verdeel dat over de taartbodem en verdeel daar de bieten-blokjes over. Klop de eieren los met de kookroom en wat zout en peper en giet dat over de bietjes. Verdeel de gebakken uitjes over de taart.
Bak de quiche in ongeveer 35-40 minuten in de voorverwarmde oven.

Hak de pecannoten grof. Verdeel de noten over de taart.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Traybake met bieten en bonen, ricotta en peer

Salade met bieten, frambozen, geitenkaas en gebakken peren

Bietensoep met mango

Bieten-walnoten hummus

Bieten-kikkererwtencurry van de bakplaat

Bietensoep met appel en balsamicoazijn

Quiche met rode ui, gruyère en rozemarijn

Quiche met zalm en paprika

Quiche met tonijn, sperziebonen en tomaatjes