Quiche met rode ui, gruyère en rozemarijn

door | 7 jun 2021 | avondeten, Frans, hartige taart, hoofdgerecht, kaas, oven, recept, vegetarisch

Ik ben nog een beetje gaar van het weekend, hoor. Gisteren zijn we op en neer geweest naar Gronau, naar de studentenkamer van dochterlief. We moesten nog een kast in elkaar zetten, maar ik was sinds haar verhuizing niet meer terug geweest. Vrij kort na haar verhuizing werd ons land door Duitsland uitgeroepen tot hoog-risico-gebied (ipv alleen maar “risico-gebied”) en moest je verplicht een negatieve corona-test bij je hebben om de grens over te mogen. Dochterlief kon zich als grens-pendelaar in Duitsland laten testen, maar als bezoekers zouden wij hier naar een commerciële teststraat moeten. Maar sinds vorige week zijn we geen hoog-risico gebied meer en konden we er eindelijk zonder problemen naar toe. En dus zijn we gisteren naar Gronau gegaan, om eindelijk haar kledingkast in elkaar te zetten. ’s Avonds hebben we even snel een pizzaatje gehaald en daarna weer door met kast-deurtjes stellen. We waren vrij laat terug, maar het is fijn dat ‘ie eindelijk staat.
Deze quiche aten we een tijdje terug, maar ik was er nog niet aan toegekomen om ‘m op mijn blog te zetten. Bij deze alsnog, want hij was hártstikke lekker. Gekarameliseerde rode ui, rozemarijn en gruyère zijn een top combi!

Quiche met rode ui, gruyère en rozemarijn

Heerlijke, vegetarische quiche! Lekker makkelijk ook!

 • 1 rol Hartige taartdeeg ((koelvers))
 • 5 Rode uien
 • 3 Eieren
 • 150 gram Gruyère kaas ((geraspt))
 • 2 takjes Rozemarijn
 • 100 ml Kookroom
 • 2 eetlepels Olijfolie
 • Zout, peper
 1. Zet alle ingrediënten klaar en verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een taartvorm in met wat olijfolie en bekleed de taartvorm met het hartige taartdeeg.

 2. Pel de uien en snij ze in parten. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wokpan en fruit daarin de rode ui aan. Zet het vuur laag en laat de uien op een laag pitje lekker zacht worden. Hak de naaldjes van de rozemarijn fijn en bak die een paar minuten met de ui mee. Strooi wat zout en peper naar smaak over de ui en roer goed door.

 3. Klop de eieren met de kookroom en de geraspte gruyere los in een kom. Giet het ei-kaas-room-mengsel in de taartvorm.

 4. Verdeel het ui-mengsel over het ei-kaas-mengsel. De ui zal er tijdens het bakken deels inzakken.

 5. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

 6. Laat de quiche iets afkoelen en snij dan in punten. Eet smakelijk!

 7. Eet smakelijk!

Hoofdgerecht
Frans
Lekker makkelijk recept, Lekker vegetarisch

Misschien vind je dit ook lekker?

Hartige taart met mais en zoete aardappel

Feta taart

Omgekeerde tomatentaart

Gekarameliseerde-knoflooktaart

Bloemkool-Gorgonzolataart

Andijvietaart

Broccolitaart met camembert en cashewnoten

Kaas-uien plaattaart

Plaattaart met witlof, rode ui en brie

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *