Orzo met pompoen en spinazie

door | 9 nov 2021 | avondeten, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, pasta, recept, snel, vegetarisch

Dit lekkere, snelle orzo-recept heeft wel wat weg van risotto. Niet zo gek, natuurlijk, want orzo lijkt ook gewoon heel erg op rijst. Maar het ís pasta. Maar deze risotto-met-orzo vond ik misschien nog wel lekkerder dan risotto met rijst! Het was echt heerlijk smeuïg,  En het hartige van de bouillon en parmezaanse kaas is echt een zalige combi met het zoete van de pompoen en spinazie. En dan die noten erbij?! Mmmmmm!
Nog even de bron-vermelding: het recept idee vond ik op de site van Hello Fresh.

Ingrediënten
350 gram orzo
3 theelepels bouillonpoeder (of anderhalve bouillontablet)
400 gram pompoenblokjes
400 gram spinazie
2 rode uien
2 tenen knoflook
100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
50 gram pecannoten
50 gram boter
15 gram salie
zout, peper

Bereiding
Breng 7,5 dl water aan de kook. Los daarin de bouillonpoeder (of bouillonblokjes) op. Verhit de helft van de boter in een (kook-)pan en fruit daarin de orzo even aan. Blus dan af met de bouillon. Laat op een laag pitje met de deksel op de pan gaar koken. Roer af en toe door, zodat de orzo niet aanbrandt. Neem, als de orzo gaar is de pan van het vuur en laat de orzo uitstomen.

Hou wat blaadjes van de salie apart om te garneren. Pluk de blaadjes salie van de takjes en rol ze op, snij het rolletje in reepjes. Pel en snipper de ui. Verhit de andere helft van de boter in een wokpan en fruit daarin de ui aan. Pers de knoflook erboven uit en voeg de pompoenblokjes en de salie-reepjes toe. Voeg 1 of 2 eetlepels water toe en doe de deksel op de pan. Voeg na ongeveer 5 minuten de spinazie toe en strooi er een snuf zout over. Doe de deksel op de pan en laat de spinazie slinken.

Roer, als de pompoen gaar is, de orzo en de parmezaanse kaas door het pompoen-mengsel.

Rooster de pecannoten in een droge koekenpan.
Schep wat orzo op een bord en garneer met wat salieblaadjes en pecannoten.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Risotto met pompoen

Pasta met pompoensaus

Pasta met pompoen en pijnboompitten

Pastinaakrisotto met prosciutto-roosjes

Tomaten-orzo met roerbakgroenten en chipolataworstjes

Orzo uit de oven met snoeptomaatjes en basilicum

Groene pasta met blauwe kaas

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *