Knife skills

door | 11 dec 2021 | avondeten, hoofdgerecht, noedels, Oosters, recept, vegan, vegetarisch

Vandaag deed Free mee met de “Knife Skills” workshop van de Jamie Oliver Cookery school. Veel snijwerk. Gember, ui, wortel, koolblad, peper, paprika, lente-uitjes, peultjes, courgette, kruiden. Free moest twee uur lang het werk doen. En ik schonk de drankjes in, veegde het aanrecht schoon, gaf schaaltjes aan en hield de I-pad zo dat chef ons (zijn!) snijwerk kon zien. Maar met een puber een intensieve workshop volgen, met af-en-toe haperende wifi (irritatie-puntje…) was het ook een flinke uitdaging voor mij. Onze chef, Coral, heeft hem geleerd hoe je een koksmes vasthoudt en hoe je dat-wat-je-snijdt moet vasthouden, zodat je je vingers er niet afsnijdt. En hoe je als een heuse chef je mes scherp houdt. Je weet wel, met zo’n metalen staaf. Het was súper leuk. En súper leerzaam. Maar het was me het dagje wel. Hij had eerst al twee uur volleybal, daarna nog breakdance bij thuiskomst meteen twee uur knife skills workshop.
Het was hartstikke leerzaam en het eindresultaat, Veggie Stirfry, was hartstikke lekker.

Ingrediënten
Eier-noodles, gekookt (gekookt)
1 eetlepel pinda’s
1 rode ui
2 tenen knoflook
3 cm gember wortel
2 rode pepers
3 eetlepels soja saus (low-salt)
3 eetlepels zoete chili saus
1 eetlepel rijst azijn
1 bosje koriander (10 g)
1 bosje verse munt (10 g)
1 rode of gele paprika
1 winterwortel
75 gram peultjes
1/2 courgette
2 Chinese kool of groene kool bladeren
75 gram champignons
4 lente-uitjes
1 limoen
olie

Bereiding
Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af door een vergiet.
Snij de gember fijn. Snij de knoflook fijn. Pel en snipper de ui. Snij de rode pepers doormidden, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij fijn. Pers het sap uit de limoenen. Verwijder de blaadjes van de munt van de takjes en leg die op de koriander. Rol de koriander en munt samen op en snij fijn. Roer de gember, knoflook, ui, limoensap, peper, munt en koriander goed door elkaar met de soja saus, zoete chili saus en rijst azijn tot een dressing. Zet opzij, terwijl je de andere groenten snijdt.

Snij de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika in repen. Snij een deel van de winterwortel in plakken en de rest in stukjes. Snij de peultjes in reepjes (door ze op elkaar te leggen). Snij de courgette eerst in plakken en daarna in reepjes. Rol de koolbladeren op en snij ze daarna in reepjes. Snij de champignons in plakjes. Snij de lente-uitjes in ringetjes.

Verhit een paar eetlepels olie in een wokpan en bak daarin de groenten aan. Roer dan de dressing en de noodles erdoor.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Vietnamese streetfood – Jamie Oliver Cookery School

Mexican Streetfood Feast – Jamie Oliver Cookery School

Caribbean feast with original flava

Ramen van bottenbouillon

Bami ketjap

Japchae: glasnoedels en groenten

Snelle noodles met wokgroenten en ketjap-kip

Kip Chow Mein

Saté-noodles met gerookte kip en spitskool

Vegetarische kipstuckjes met paksoi en mango in sweet chilisaus

Vegan Surinaamse bami met peultjes, pulled jackfruit en bamboescheuten

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *