Meat Loaf’s creamy casserole

door | 21 jan 2022 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, kip, oven, ovenschotel, pasta, recept, snel, soep, vlees

Ach, Meat Loaf, de zanger, is overleden, werd vandaag bekend. Edwin stuurde meteen een appje: of ik gehaktbrood kon maken, vanavond? Meatloaf, dus. Ik wist iets beters: deze romige pasta-ovenschotel met groenten en kip. Naar het recept van Meat Loaf zelf! Kijk dit filmpje maar, waarin hij samen met Gordon Ramsay in de keuken staat. Het recept staat er helaas niet bij. Het staat vast wel érgens op internet, maar als je zoekt op de combinatie Meat Loaf en recipe, dan krijg je duizenden recepten voor gehaktbrood, maar dus niet voor hét comfortfood van Meat Loaf. Gelukkig kon ik aan de hand van het filmpje het recept wel reconstrueren. Het secret ingredient waar Meat Loaf het over heeft is -waarschijnlijk- condensed cream of chicken soup. Dat is hier in Nederland niet 1-2-3 te vinden. Daarom heb ik in plaats daarvan een zak romige kippensoep gebruikt. Mocht ik nog eens tegen de echte cream of chicken aanlopen, dan koop ik een paar blikken en dan probeer ik deze schotel opnieuw. Ik heb zo’n vermoeden dat de kippensmaak dan nog wat intenser is. Ik twijfelde wel even of het echt cream of chicken was, of dat hij misschien een vegetarische versie gebruikte. Omdat hij jarenlang vegetarisch is geweest (ja, écht!). Maar ik heb toch maar de kip-versie gemaakt.
Het eindresultaat was erg lekker! En tijdens het eten hebben we Meat Loaf muziek-video’s zitten kijken. Zijn grootste hit is natuurlijk Paradise by the dashboard light, maar wij vinden For Crying Out Loud het mooiste. En Objects In The Rear View Mirror May Appear Closer Than They Are. Maar eigenlijk zijn álle nummers die hij samen met Jim Steinman heeft gemaakt prachtig!
Oh en dat gehaktbrood? Dat maak ik tzt wel een keer. Als we in ons nieuwe huis wonen.

Ingredienten
4 stengels bleekselderij
3 winterwortels
1 blikje mais
300 gram diepvries erwtjes
1 zak romige kippensoep (570 ml)
1 bouillontablet (kippenbouillon)
6 plakken jong-belegen kaas
500 gram tagliatelle
zout, peper, olie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de stengels bleekselderij, verwijder de uiteindes en snij de stengels in ringen. Breng ongeveer een liter water aan de kook, los daarin de bouillontablet op en kook daarin de bleekselderij een paar minuten. Schep de bleekselderij uit de bouillon.

Schil de wortels met een dunschiller en snij ze in blokjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak daarin de wortelblokjes, de maiskorrels, bevroren erwtjes en de bleekselderij een paar minuten aan op hoog vuur.

Breng een grote pan water met zout (ongeveer 2 theelepels per liter) aan de kook en kook daarin de tagliatelle gaar. Giet de tagliatelle af.
Roer het groentemengsel en de romige kippensoep door de tagliatelle.

Vet een ovenschaal in met wat olie en doe de tagliatelle in de ovenschaal. Leg de plakken jong-belegen kaas over, zodat de hele vulling bedekt is.

Zet de ovenschaal ongeveer een kwartier in de voorverwarmde oven tot de schotel warm is en de kaas mooi gesmolten.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Pasta-ovenschotel met asperges en zalm

Freddie’s ovenschotel met pasta en tonijn

Makkelijke macaronischotel na een vermoeiende dag

Hamburger ovenschotel

Tortellini-spinazie ovenschotel

Macaronischotel met bloemkool en kaasfondue

Pipe Rigate met spekjes en spinazie

Éénpanspasta met roomkaas en spinazie

Éénpanspasta

Kip ik heb je!

 

2 Reacties

 1. Mevrouw Niekje

  Leuk deze ode aan Meatloaf! Ik vond hem vroeger, als puber, een engerd, ben hem later wel gaan waarderen. Ik las in je vorige reactie dat jullie van een huis naar een appartement gaan. Leveren jullie dan ook woonoppervlak in? Fijn dat kinderen weer gewoon naar school gaan, we gaan de goede kant op. Veel succes met de verhuizing!

  Antwoord
  • Elleny

   Ja, we hebben ongeveer de helft aan woonoppervlak ingeleverd. We hadden zo’n 130 m2 en nu 65 m2. Voor ons drieën voldoende ruimte, maar niet voor al onze spullen. Je weet wel, van die spullen die jaren op zolder staan omdat we niet zo goed wisten (en weten) wat we ermee moe(s)ten, die we eigenlijk niet meer gebruiken, maar die zonde zijn om weg te gooien. Het verhuizen zelf is absoluut geen hobby van me, maar het kleinere huis is wel heerlijk. Het is gezellig knus en ’t geeft een hoop rust.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *