Vandaag ben ik, samen met mam, aan het schoonmaken geweest in ons nieuwe appartement. Allemachtig wat een wereld van verschil! Ik ben écht geen mien-poets, maar ik krijg dus echt de griebels van dat stof, allemaal. De gemorste klodders stuc-spul heb ik los geschraapt van de vloer en dat hebben we opgeveegd en opgezogen. Mijn -oude- stofzuiger gaf na drie kamers de geest (en ik had er net nieuwe stofzuigerzakken voor gekocht?!), dus heb ik een bouw-stofzuiger gehuurd bij de bouwmarkt. Het ding maakte een enorm kabaal, maar het verbouw-stof is nu wel zo goed als weg! En na het lappen van de ramen begon het er al weer een heel stuk bewoonbaarder uit te zien. Morgen gaan we de rest doen: alle oppervlakken afnemen, enzo.
Ik was wel behoorlijk moe, toen ik thuiskwam, kan ik vertellen. Gelukkig had ik een lekker makkelijke pasta-ovenschotel gepland. Tip voor een vermoeidende dag: tomatencremesoep uit blik kun je prima als pasta-saus gebruiken en met een pak voorgesneden macaroni-groenten is het zelfs nog redelijk gezond. Geen ingewikkelde dingen en geen snijwerk. Het is misschien geen culinaire hoogstandje, maar het is wél lekker!
Ik heb niet zoveel foto’s gemaakt: daar was ik een beetje te moe voor. Maar het spreekt eigenlijk allemaal wel voor zich. Toch? Ik weet niet óf en hoe vaak ik komende weken nog aan bloggen toe kom, hoor. Er moet schoongemaakt, ingepakt en kaarten geschreven. En daarnaast gaat ’t gewone leven met school en werk ook gewoon nog door. Sterker nog: nu de lockdown grotendeels is opgeheven komen er ook nog sport en andere activiteiten van zoonlief bij… Maar goed, we zien wel hoe het gaat. Als ik tijd (en puf) heb, dan heb ik tijd (en puf). En zo niet, dan niet…

Ingrediënten
400 gram macaroni (volkoren)
1 blik tomatencremesoep
450 gram macaronigroenten
30 gram pijnboompitten
90 gram parmezaanse kaas
150 gram geraspte mozzarella
olie, zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking in ruim water met zout. Giet af als de macaroni gaar is.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Als de pijnboompitten lekker beginnen te ruiken en licht beginnen te kleuren, doe ze dan over in een schaaltje. Verhit in -dezelfde- koekenpan een scheut olie en roerbak daar de macaronigroenten in, tot ze zacht zijn.

Roer de macaronigroenten, de tomatencremesoep en drie kwart van de parmezaanse kaas door de gekookte macaroni.

Vet een ovenschaal in met wat olie en doe het macaroni-mengsel in de ovenschaal. Strooi de geraspte mozzarella en de rest van de parmezaanse kaas over de macaroni. Zet de macaroni-schotel zo’n 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Neem even uit de oven en strooi de geroosterde pijnboompitten erover en zet nog ongeveer 5 minuten terug in de oven.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Hamburger ovenschotel

Witlof en macaroni ovenschotel met ham, kaas en ei

Macaroni-ovenschotel met kip, courgette, snoeptomaatjes en mozzarella

Macaronischotel met bloemkool en kaasfondue

Pastitio – Griekse pasta ovenschotel

Pasta-ovenschotel met asperges en zalm

Pasta-ovenschotel met spinazie en béchamelsaus

Freddie’s ovenschotel met pasta en tonijn

Bloemkool, macaroni en kaas

Mac ’n Cheese met pastinaak en prei