Hamburger ovenschotel

door | 12 nov 2021 | avondeten, burger, hoofdgerecht, kaas, oven, ovenschotel, pasta, recept, rund, soep, varken, vlees

Dit was zooooooooo lekker!!! Dit is definitely geen gezonde maaltijd en ook niet echt fancy, maar hij komt met stip in onze top-zoveel van favoriete gerechten. Een broodje hamburger, maar dan zonder broodje en als pasta-ovenschotel. Ik weet eigenlijk niet meer precies waar ik het idee heb opgedaan, van een hamburger-ovenschotel. Ik denk dat het een reclame op Facebook was, maar het leek me meteen een geweldig idee! En dat was het: ON-WijS LEKKER!
Verder spannend keuken-nieuws: vandaag is de keuken in ons nieuwe appartement bezorgd en maandag wordt hij gemonteerd. Als het goed is… We moeten van ’t weekend wel nog de afvoer fixen, want die zit niet helemaal op de goede plek. Maar het ziet er veelbelovend uit, allemaal. Ik verheug me enórm op mijn mooie nieuwe keuken, met mijn nieuwe oven (een stoomoven!) en kokend-waterkraan! En een inductieplaat en houten werkblad. Ik hoop begin volgende week een foto te kunnen delen van de gemonteerde keuken! De ovenschotel van dit blogje wel nog gewoon gemaakt in de keuken in ons tijdelijke appartement. En dat blijft de komende tijd nog even zo, want ’t duurt nog even voor de rest van het appartement klaar is en we er in kunnen.

Ingrediënten
500 gram fusilli
500 gram half-of-half gehakt
4 uien
1 zakje hamburger kruiden-mix
1 blik tomaten creme soep (ongeveer 1/2 liter)
150 gram geraspte cheddar
150 gram spekreepjes
1/2 potje augurkenblokjes, zoet-zuur (200 gram)
olie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pel en snipper de ui. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan of wokpan en bak de spekjes en de gesnipperde ui.

Verhit in een andere pan een eetlepel olie en bak daarin het gehakt rul. Als het gehakt gaar is, strooi dan de hamburger kruidenmix erover en roer goed door. Neem dan de pan van het vuur en roer daarna de augurkenblokjes door het gehakt.

Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af en roer de tomaten creme soep erdoor.

Vet een ovenschaal in met wat olie en doe de pasta met tomatensoep in de ovenschaal. Verdeel het spek-uien-mengsel over de pasta en daarover het gehakt-augurkenblokjes-mengsel. Strooi de geraspte cheddar erover.

Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Pastitio – Griekse pasta ovenschotel

Pasta-ovenschotel met asperges en zalm

Pasta-ovenschotel met spinazie en béchamelsaus

Witlof en macaroni ovenschotel met ham, kaas en ei

Bladerdeeg burger

Mexicaanse burger met guacamole

Caprese burger

Hamburger met Welsh Rarebit

Zelfgemaakte hamburgers

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *