Bladerdeeg burger

door | 13 okt 2021 | avondeten, burger, hoofdgerecht, kaas, lunch, oven, recept, rund, varken, vlees

Dit. Is. Echt. Ongelooflijk. Lekker. Hier eet je je vingers bij op. Écht, ik garandeer het je! Het receptidee van een hamburger in bladerdeeg kwam ik op Instagram tegen, bij foodblogger Akis Petretzikis. En ik dacht meteen: “Zoooooooo, dat gaat Edwin lekker vinden!”. Ik liet het hem zien en hij was inderdaad meteen enthousiast. Ik heb er lekker gekaramelliseerde rode uien op gedaan. Je kunt de burger natuurlijk versieren met wat je maar lekker vindt. Zo lang het in de oven kan is het goed. Ik zou er bijvoorbeeld niet zo snel sla op doen, want dat wordt natuurlijk hartstikke slap. Maar verder: gebruik je fantasie en leef je uit!

Ingrediënten
4 hamburgers
4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
4 plakjes cheddar-kaas
4 plakjes ontbijtspek
2 eetlepels geraspte kaas
4 rode uien
3 tomaten
1 eetlepel balsamico azijn
2 theelepels suiker
4 theelepels curry ketchup
4 theelepels mayonaise
1 ei
een half zakje rucola
olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel de uien en snij ze in ringen. Leg de plakjes bladerdeeg los van elkaar, zodat ze kunnen ontdooien. Snij 1 van de tomaten in plakjes.

Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak daarin de plakjes ontbijtspek. Neem de spek uit de pan en leg op een bord. Bak de hamburgers in dezelfde pan aan beide kanten mooi bruin en gaar. Neem de hamburgers uit de pan en leg ze apart. Bak dan de uienringen in dezelfde pan (in het bakvet van de hamburgers).

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg er plakje bladerdeeg op en haal daar het plastic velletje vanaf. Schep in het midden van het plakjes bladerdeeg een theelepel curry ketchup en daarop een lepel gekaramelliseerde uien. Leg er een plakje tomaat op en daarop een plakje gebakken spek, vervolgens een plakje cheddarkaas en daarop de gebakken hamburger. Schep daarop een theelepel mayo.

Vouw de bladerdeeg om de burger heen, door de punten naar elkaar toe te vouwen en vervolgens de uitstekende delen naar elkaar toe te vouwen. Druk een beetje aan. Pak de bol voorzichtig op en leg met de dichtgevouwen kant naar beneden op de bakplaat.
Maak zo nog drie bladerdeeg burgers.

Klop het ei los in een kommetje en bestrijk de vier bladerdeeg bollen met wat losgeklopt ei. Leg er een plukje geraspte cheddarkaas op.

Bak de bladerdeeg bollen in ongeveer 25 minuten gaar en bruin.

Leg wat rucola en tomaat op een bord en leg er een bladerdeeg burger op.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Hamburger met Welsh Rarebit

Zelfgemaakte hamburgers

Broodje hamburger

Burger met Roquefort, peer en walnoot

Caprese burger

Caesar Burger

Burger met asperges, brie en ei

Zalm met kruidenroomkaas in bladerdeeg

Bladerdeegflapjes met pruim, hazelnoot en kaas

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *