Kip en groenten met knoflook-oestersaus uit de wok

door | 11 feb 2022 | avondeten, hoofdgerecht, kip, Oosters, recept, rijst, snel, vlees

Wij zijn verhuisd!!! En het is wel weer hoog tijd voor een blogje, hè? Ik was eigenlijk van plan om voor onze verhuizing nog een blogje te doen met “Jongens, we gaan nu verhuizen, dus even een paar daagjes geen blogjes meer” maar daar kwam ik niet meer aan toe en inmiddels heeft het al weer veel langer geduurd dan ik dacht. De verhuizing zelf is hartstikke goed gegaan! De verhuizer heeft in no-time alles vanuit ons tijdelijke appartement naar ons eigen appartement gebracht. In ons appartement moet nog wel het een en ander gebeuren en daar hebben we het nu, tussen school en werk door, druk mee en dus schuiven we dozen van hier naar daar om plek te maken. Na ruim een week van Chinees, pizza, airfryer friet en bliksoep ben ik voorzichtig aan weer eens gaan koken.

Mijn nieuwe keuken is van alle gemakken voorzien, maar het is wel even wennen: koken met inductie, en een nieuwe oven die eerst goed doorverwarmd moest worden om de nieuw-geur eruit te krijgen. En ik heb ook flink minder ruimte in deze keuken, dus ik moet nog even uitproberen hoe alles gaat en hoe ik het beste foto’s kan maken. Waar ik wel al helemaal aan gewend ben (en waar ik nu al niet meer zonder zou kunnen) is de Quooker: een kopje thee (of noodles) zó uit de kraan. Heerlijk! Als een van de eerste gerechten in mijn nieuwe keuken maakte ik deze Oosterse roerbak. Nog geen super ingewikkeld recept: even lekker in mijn comfort-zone.

Ingrediënten
1/2 flesje woksaus Oyster-garlic
400 gram Chinese roerbakgroenten
400 gram Cambodjaanse roerbakgroenten
500 gram kiphaasjes (of kipfiletblokjes)
300 gram rijst
olie
zout, peper

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Ik doe het als volgt: spoel de rijst om, tot het spoelwater helder blijft. Breng d erijst aan de kook met 1 1/4 delen water (voor 300 gram rijst dus 375 ml water). Kook, met de deksel op de pan tot je putjes in de rijst ziet. Neem de pan van het vuur en zet de pan goed warm weg, bijvoorbeeld onder een dekbed. Laat ongeveer een half uur nagaren.
Snij de kip-haasjes in blokjes. Verhit een paar eetlepels olie in een wokpan en bak daarin de kipblokjes aan tot ze licht beginnen te bruinen. Breng op smaak met zout en peper.

Schep de kipblokjes uit de pan en verhit een paar eetlepels olie extra in de wok. Roerbak de groenten aan. Voeg, als de groenten zacht worden, de woksaus toe. Roer de saus door de groenten en roer vervolgens de kipblokjes erdoor.

Schep wat rijst op en schep er wat kip en groenten bij.
Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Gefrituurde kip met roerbakgroenten in honing-knoflook saus

Roerbakgroenten en perzik in zoetzure saus

Noodles met roerbakgroenten en biefstuk

Japanse roerbakgroenten met kip in gember-ketjapsaus

Kipsaté en roerbakgroenten in oestersaus

Snelle noodles met wokgroenten en ketjap-kip

Japchae: glasnoedels en groenten

Deconstructed nasi met ketjap kip en gebakken banaan

2 Reacties

 1. mam

  wat een mooie foto van de afzuiger.je ziet de stoom gewoon verdwijnen

  Antwoord
  • Elleny

   Ja, wat leuk, he? Je ziet echt de stoom naar beneden gezogen worden. Ik was er eerst een beetje skeptisch over, kookplaatafzuiging, maar ik ben er nu wel erg blij mee. En daardoor konden er ook kastjes boven de kookplaat, ipv een afzuigkap.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *