Aardappels en worteltjes uit de stoomoven met gebakken pangasius

door | 7 mrt 2022 | aardappel, AVG, avondeten, hoofdgerecht, oven, recept, snel, stoomoven, vis

Nou, ik heb het gedaan hoor: ik heb mijn stoomoven gebruikt! Ik kan er aardappels en groenten in maken! Gisteren aten we aardappels met bloemkool uit de stoomoven. En vanavond worteltjes en aardappels uit de stoomoven. Lekker met een gebakken visje. Manlief heeft voorlopig niet te klagen over AVG’tjes, want dat is voorlopig het enige wat ik ermee kan. Al begon hij vanavond een beetje te piepen dat iets met vis geen AVG’tje zou zijn, maar die V staat gewoon voor Vlees, Vis of Vega. Dus het telt echt wel als AVG… Ik zit in een Facebook-groep voor stoomoven recepten en daar komen de meest creatieve en culinaire creaties voorbij. Zover ben ik nog niet, maar de kop is er in ieder geval af.
Het voelt een beetje gek om een recept op mijn blog te zetten, terwijl ik die stoomoven zelf nog aan het ontdekken ben. Maar misschien zijn er nog meer mensen die zo’n ding hebben en er langzaam aan moeten wennen… In dat geval: aardappels en worteltjes zijn een fijn instap-recept.
Oh, die vis had misschien ook wel in de stoomoven gekund, want ik kom vrij veel recepten tegen van vis uit de stoomoven. Maar ik denk dat ik gebákken vis lekkerder vind. Vandaar.

Ingrediënten
1 bosje bospeen
6 middelgrote aardappelen
3 pangasius-filets met tuinkruiden
1/2 bosje peterselie
1/2 citroen
olie, peper, zout

Bereiding
Schil de aardappelen en snij ze in parten. Snij het loof van de worteltjes (lekker voor het konijn!) en schrob de worteltjes schoon. Leg de wortels en aardappelen in de stoomschaal (zo’n schaal met van die gaatjes). Strooi peper en zout over de aardappels en wortels en knip de helft van de peterselie fijn boven de worteltjes. Stel de stoomoven in op stoom, 100 graden. Zet de schaal in de stoomoven en zet ‘m aan. Zet de timer voor 40 minuten (dan zijn de aardappelen gaar).

Als de aardappels en groenten een half uur in de oven staan, zet dan een pan op het vuur. Verhit een paar eetlepels olie en bak daarin de vis aan beide kanten bruin.

Schep wat aardappelen op en leg er wat worteltjes en het gebakken visje naast. Schep wat van het bakolie van de vis over de aardappels en wortels. Snij de citroen in plakjes, en leg die met een takje peterselie op de vis.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Stoofschotel met kabeljauw en chorizo

Tortilla’s met vis en kiwi-salsa

Pangasius filet in zoetzure saus

Traybake met ovengroenten en zalm in spek

Zalmpakketjes uit de oven

Panga met prei en parmezaan

Witte lasagne met spinazie, zalm en worteltjes

Panga met sperziebonen en shoarmakruiden

Pangasiusfilet met sperziebonen en snoeptomaatjes uit de braadslee

1 Reactie

  1. Mevrouw Niekje

    Ik heb zelf geen stoomoven, maar vond het leuk om te lezen dat jij er mee aan de slag bent gegaan. Volgens mij heb je het snel onder de knie en maak je vast meer dan een AVGtje. En een visje bakken is inderdaad lekker, ik verwacht dat je met stomen er ook veel mee kan maar dan moeten er meer smaakmakers bij om er wat van te maken denk ik. We lezen het nog wel, succes met de stoomoven!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *