Oh neeeeee?! Ik heb corona. Zaterdag hebben we met (bijna) alle buren de berging van één van de buren leeg gehaald, waar vandaag een lekkage verholpen moest worden. Kleine ruimte, afgesloten en ik heb -stom, stom, stom- geen mondkapje op gedaan. Vanmorgen appte de buurvrouw dat ze positief testte, deze ochtend. Wij hadden sowieso al getest, vanmorgen, omdat Edwin en Free natuurlijk weer naar school gingen, vandaag. En we waren alledrie negatief. In de loop van de dag kreeg ik echter keelpijn en een zeurende hoofdpijn. Nog maar een testje en daar was ‘ie, hoor: het gevreesde tweede streepje… Nou, ik hoop maar dat het meevalt en dat mijn zorgen over langetermijneffecten ongegrond zijn.
Maar goed, nu zit ik dus met laptop, een paar doosjes paracetamol, een paar pakjes zakdoekjes en een zak keelpastilles in de slaapkamer. Met de ramen open en een van de katten op bed. Die vindt het hartstikke gezellig. En ik doe mijn best om het reilen en zeilen in de rest van ons huis los te laten en het huishouden en mijn bevoorrading over te laten aan Edwin en Free. En te bedenken wat er allemaal in ’t honderd loopt, deze week.
Ik heb nog best wel een aantal niet-uitgewerkte recepten op mijn laptop staan, dus als ik niet te ziek word, dan krijgen jullie de komende week recepten uit de oude doos. En als ik er wel erg beroerd van ben, dan kijken jullie voor onbepaalde tijd even tegen dit Bruschetta recept aan.
Deze heb ik gistermiddag gemaakt. Érg lekker! Het geheim zit ‘m in het uit laten lekken van de tomaten. Het zout dat je over de tomaten strooit trekt het vocht uit de tomatenstukjes. Je hoeft je geen zorgen te maken dat het veel te zout is, want dat zout spoelt weg met het vocht uit de tomaten.
Er kwam bij mij een heel kopje vocht uit de tomaten. De tomatenstukjes zijn daardoor niet alleen heerlijk geconcentreerd van smaak, maar maken bovendien het geroosterde brood niet te snel sompig.

Ingrediënten
1 vloerbrood (ongesneden)
1 pond trostomaten
1 rode paprika
1-2 bollen mozzarella
een paar takjes basilicum
1 teen knoflook
4-6 eetlepels olijfolie
peper, zout

Bereiding
Was de tomaten en snij ze doormidden. Snij de harde steelaanzet eruit en snij de tomaten in kleine blokjes. (Tip: snij de tomaat met een loei scherp koksmes, of anders -als je dat niet hebt- met een mesje met kartels) Was de paprika, snij doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij in kleine blokjes.
Doe de stukjes tomaat en paprika in een vergiet en strooi er royaal zout over. Hang het vergiet boven een kom en roer het zout door de stukjes tomaat. Laat de tomaten minstens een half uur (maar beter nog een uur) uitlekken. Roer af en toe even door. Doe de olijfolie in een schaaltje en pers de knoflook erboven uit. Roer even door en laat staan.

Als de tomaten voldoende uitgelekt zijn, verwarm dan de oven voor op 220 graden. Snij het vloerbrood in dunne plakken en bestrijk die aan beide kanten met een kwastje met de knoflookolie. Rooster het brood in de oven tot het licht knapperig is.

Neem dan het brood met rooster en al uit de oven (pas op: heet!) en schep op elk geroosterd sneetje wat tomaat. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel de mozzarella erover. Maal er wat peper over en schuif het rooster terug in de oven tot de mozzarella gesmolten is.

Scheur wat blaadjes basilicum in stukjes en verdeel die over de bruschetta’s.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Guacamole

Súper lekkere dipsaus

Nacho’s

Omgekeerde tomatentaart

Tomatensalade met granaatappelpitjes

Mini tomatentaartjes

Eiersalade

Pastasalade met tomaat, paprika en rucola

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *