Eiersalade

door | 23 mei 2021 | brood, Hollands, lunch, recept, salade, saus, snel, tussendoortje, vegetarisch

Oh, wat een ouderwets gezellig avondje hadden we gisteravond, zeg. Met het songfestival en een borrelplank. Heerlijk! Ik heb genoten! Ik vond het een geweldige show met heel veel leuke liedjes en mooie acts. Meestal kijk ik de puntentelling niet helemaal af. Op een gegeven moment geloof ik het wel en denk ik “Nah, ik hoor het morgenochtend wel, wie gewonnen heeft.” Dit jaar bleef ik er wél bij: het was zo spannend! Manlief en zoonlief hebben dan weer niet zoveel met de liedjes, maar die vinden de puntentelling juist geweldig. Ik vond de winnaar wel een beetje een domper. Ik had het liedje niet eens onthouden…

Ik was voor IJsland: een súper lief, gezellig en aanstekelijk liedje en grote gunfactor door het hoge Nerd gehalte en omdat ze er niet live bij konden zijn, door een corona besmetting van één van de bandleden. Maar eigenlijk had natuurlijk Frankrijk of Zwitserland moeten winnen. Frankrijk met haar prachtige chanson. Ik versta er maar een paar woorden van, maar ik krijg spontaan tranen in mijn ogen van dat lied. Of Zwitserland: prachtig en breekbaar. Maar Portugal vond ik ook gewéldig: prachtig liedje, een hele bijzondere stem en prachtige visuals. Helaas (ja sorry) won het hardrock-nummer van Italië met een onverklaarbare overweldigende hoeveelheid publieksstemmen. Ik zei al gekscherend tegen Edwin: “Ik eis een hertelling. Er is gefraudeerd.”

Maar ondanks de domper op het eind, hebben we een heerlijke avond gehad: een ouderwets avondje saamhorigheids-TV. Ik had lekker een borrelplank gemaakt met allerlei lekkers. En een schaal met toastjes, brie, smeerkaas en zelfgemaakte eiersalade en tonijnsalade.
Voor de vindbaarheid zet ik het recept voor tonijnsalade even in een apart blogje (klik hier voor het recept van de tonijnsalade). Hieronder het recept voor Eiersalade. Helemaal niet moeilijk om zelf te maken. En véél lekkerder dan de eiersalade die je in de supermarkt koopt…

Eiersalade

Het is helemaal niet moeilijk om zelf eiersalade te maken. En het is echt véél lekkerder dan de eiersalade die je in de supermarkt koopt. Probeer maar eens!

  • 5 Eieren
  • 5 eetlepels Mayonaise
  • 1 theelepel Mosterd
  • 1 theelepel Kerriepoeder
  • ½ bosje Bieslook
  • Peper en zout
  1. Zet alle ingrediënten klaar.

  2. Kook de eieren tot ze hard zijn. Giet het kokende water af en laat de eieren schrikken met koud water. Laat de eieren afkoelen en pel ze. Snij de eieren fijn. Dat gaat het makkelijkste door het ei met een eisnijder in plakjes te snijden, dan een slag te draaien en nog een keer te draaien. Doe de gesneden ei in een mengkom met de mayonaise, mosterd en kerriepoeder. Knip de bieslook erboven fijn en strooi er wat zout en peper over. Meng goed door elkaar.

  3. Proef even en breng op smaak met zout en peper en eventueel nog wat extra mosterd en kerriepoeder. Zet de salade een uurtje in de koelkast en laat de smaken goed inwerken.

  4. Lekker op een toastje. Maar natuurlijk ook heerlijk op een broodje. Eet smakelijk!

Lunch, Salade, Tussendoortje
Hollands
Lekker vegetarisch, Zelfgemaakt

Misschien vind je dit ook lekker?

Ik Hou Gewoon Van Borrelplanken

Nóg een borrelplank

Appeltje-eitje salade

Pulled Jackfruit-kerriesalade

Salade van kikkererwten in yoghurt

Vegan coleslaw met avocado

Joppiesaus

De Gelaarsde Kat kruidendip

Nacho’s met roomkaas-chili dip

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *