Flying Spaghetti Monster Spaghetti

door | 19 jun 2022 | avondeten, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, kids, pasta, recept, saus, snel, zowel vlees als vega

Het kan jullie bijna niet ontgaan zijn: het was vaderdag, vandaag! Wij doen eigenlijk niet echt aan vader- en moederdag. In ieder geval niet sinds de kinderen de knutselwerk-leeftijd ontgroeid zijn. Een knutsel of een liedje en een ontbijt op bed is leuk, maar verder hoeft het van ons niet zo. En ’t moet al helemaal geen verplicht nummer worden. Maar nu kwam ik me toch een leuk cadeau voor Edwin tegen: een vliegend spaghetti monster vergiet. Samen met het Gospel of the Flying Spaghetti Monster en een flinke pot spaghetti leek me dat een perfect cadeau voor hem. Maar ja, hij is pas in augustus jarig, en ik ben niet heel goed in het bewaren van cadeaus en het geheim houden van verrassingen. Dus leek vaderdag me de perfécte gelegenheid. We hebben hem vanmorgen wakker gezongen met “Er is er één vader, hoera, hoera, dat kun je wel zien dat is hij.” Uiteraard aten we spaghetti, vanavond. Echte FSM Spaghetti (Flying Spaghetti Monster spaghetti), met gehaktballetjes. En met tomatensaus-zonder-groenten. Niet bepaald een culinair hoogstandje, maar het was wél gewoon erg lekker. Omdat Lone thuis was hadden we zowel een pan met vegetarische balletjes als een pan met gewone gehaktballetjes. Het magische ingrediënt is de bouillonpoeder, waar je de saus mee op smaak brengt. Het ligt een beetje aan het merk pastasaus, maar de saus kan soms een beetje flauw zijn. Wel heel gezond, natuurlijk, zonder zout, maar wel wat minder lekker. Breng de saus in dat geval op smaak met wat bouillonpoeder. Kippenbouillon voor de pan met gehaktballetjes en groentebouillon voor de vegetarische saus.

Ingrediënten
500 gram spaghetti
2 potten of pastasaus (2 x 690 gram)
1 pak Hollandse gehaktballetjes (voorgegaard, 400 gram)
1 pak vegetarische balletjes (200 gram)
2 theelepels Italiaanse kruiden
1-2 theelepels bouillonpoeder – groenten
1-2 theelepels bouillonpoeder – kip
2 eetlepels olijfolie
geraspte kaas

Bereiding
Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking in ruim kokend water met wat zout gaar. Giet de spaghetti af als het gaar is, maar vang een kopje van het kookvocht op.
Verhit in een wok- of hapjespan een eetlepel olijfolie en bak daarin de Hollandse gehaktballetjes even aan. Verhit in een andere pan een eetlepel olijfolie en bak daarin de vegetarische balletjes rondom aan. Giet in beide pannen een fles pastasaus. Roer de Italiaanse kruiden door de saus en laat beide pannen afgedekt met een deksel een minuut of 5 zachtjes doorpruttelen.
Proef de saus en breng op smaak met wat bouillonpoeder. Verdeel de spaghetti over de twee pannen en roer de spaghetti door de saus. Voeg aan beide pannen een opscheplepel kookwater van de pasta toe, zodat het wat makkelijker roert.
Schep wat spaghetti met gehaktballetjes en tomatensaus (zonder groente) op een bord en strooi er wat geraspte kaas over.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Spaghetti Bolognese

Spaghetti met vega-balletjes in tomatensaus

Spaghetti taco’s

Macshuka

Macaroni met gehaktballetjes in tomatensaus

Kip ik heb je!

Griekse gehaktballetjes in tomatensaus

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *