Macshuka

door | 19 jul 2021 | avondeten, hoofdgerecht, pasta, recept, saus, vegetarisch

Deze Macshuka is een combinatie van macaroni (“Mac”) en Shakshuka. Met de shakshuka-kruidenmix is de tomatensaus weer eens wat anders dan de standaardsaus met Italiaanse kruiden. Het viel hier goed in de smaak! De snack-worteltjes en de paprika had ik nog een huis en die pasten er prima bij.

Verder vandaag na mijn werk wat ingepakt en alvast een paar opbergbakken naar de berging van het nieuwe huis gebracht. Onder andere Edwins cd verzameling. Ik ben zelf lekker op dreef met ontspullen, dus ik had eigenlijk bedacht dat hij die wel kon wegdoen (er zijn zat bedrijfjes die grote partijen cd’s inkopen), maar hij kan er (nog?) geen afscheid van nemen. En dat terwijl we dus al jááááren geen cd-speler meer hebben, hè? Maar goed. Dat uitzoeken en wegdoen komt -hopelijk- later wel. Als het in de berging past, staat het daar prima…

Ingrediënten
400 gram macaroni
1 blik tomatenblokjes
1 blik kerstomaatjes
400 gram snack-worteltjes
1 ui
1 rode paprika
6 theelepels shakshuka spicemix (met miso)
4 eieren
olijfolie
zout, peper

Bereiding
Kook de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af.
Pel en snipper de ui. Verhit twee eetlepels olie in een wok- of hapjespan (met deksel) en fruit daarin de ui aan. Snij de paprika in blokjes en bak die met de ui mee. Snij de snack-worteltjes in stukjes en bak die ook even mee.

Giet het blik tomatenblokjes en het blik kerstomaatjes in de pan en strooi de shakshuka spicemix erover. Roer goed door, zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan zachtjes stoven tot de worteltjes gaar zijn.

Breek -één voor één- de eieren in een soeplepel. Maak met de achterkant van de soeplepel een kuiltje in de tomatensaus en laat het ei in het kuiltje lopen.

Doe de deksel weer op de pan en laat zachtjes sudderen tot de eieren gestold zijn.

Schep wat macaroni op een bord en schep er wat shakshuka-saus met een ei op.
Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Vega Shakshuka

Shakshuka

Ratatouille

Pizza met pecorino, spinazie en ei

Macaroni met gehaktballetjes in tomatensaus

“Cavatelli ricci” met verse tomaten-paprikasaus

Pappardelle met tomaten-mascarponesaus

Spaghetti met vega-balletjes in tomatensaus

Macaroni met tomatensaus en gepaneerde varkensvlees- of halloumiblokjes

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *