Macaroni met gehaktballetjes in tomatensaus

door | 28 mrt 2021 | avondeten, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, kids, pasta, recept, rund, saus, vlees

Jullie zien het zeker al, hè? Dit blogje ziet er anders uit dan anders. Ik heb een nieuw “iets” op mijn blog. Voor de Nerds: een plug-in. Speciaal voor recepten. Hartstikke handig, volgens manlief. Maar héél anders dan ik de afgelopen paar jaar doe en ik moet altijd even wennen aan veranderingen… Maar goed. Ik ga het proberen, want volgens manlief heeft het echt heel veel voordelen. Nu kunnen jullie heel makkelijk het recept printen. Mét of zónder de foto’s. Er komt -geloof ik- ook iets dat bezoekers kunnen inloggen en hun favoriete recepten kunnen opslaan. Maar dat weet ik nog niet hoe dat zit. Of wanneer dat kan. En recepten die ik hiermee op mijn blog zet, die komen beter naar voren in de zoekresultaten van Google, als het goed is. En je kunt de recepten ook sterren geven, van hoe lekker je het vond.
Oh, wat ook handig is: stel dat je nou voor twee personen kookt of voor acht, in plaats van voor vijf (of drie of vier), dan kun je de hoeveelheden met één klik aanpassen. Vanaf nu ga ik dus mijn recepten hiermee op mijn blog zetten. Voor het aanpassen van mijn 800+ oude recepten moet ik nog even moed verzamelen. Dat wordt een lange-termijn project, denk ik. We zijn het allemaal nog een beetje aan het uitzoeken en ermee aan het sleutelen, dus het kan zijn dat sommige dingen nog niet helemaal werken (laat het dan gerust even weten!) of dat de looks nog veranderen, de komende tijd.

Nog even goed nieuws uit Gronau: dochterlief is negatief getest. Ze zat in quarantaine omdat een studiegenoot met wie ze samen practicum had gehad corona heeft. Vandaag is ze getest (dat is súper goed geregeld in Duitsland) en ze is negatief, dus ze mag weer uit quarantaine! Gisteravond hadden we een online spelletjesavond. Zij vanuit Gronau en wij met ons drieën vanuit Wageningen. Het was súper gezellig!

Macaroni met gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes met Parmezaan in een tomatensaus met verse Italiaanse kruiden. Één van de favoriete gerechten van zoonlief.

 • 500 gram Rundergehakt
 • 4 Beschuiten
 • 150 gram Parmezaanse kaas ((geraspt))
 • 3 Eieren
 • 2 Uien
 • 3 tenen Knoflook
 • 3 Wortels
 • 1 bosje Verse Italiaanse kruiden ((Basilicum, Oregano, Tijm, Salie, Rozemarijn))
 • 800 ml Gezeefde tomaten ((Passata))
 • 500 gram Macaroni ((of andere pasta))
 • Zout, Peper, Olijfolie
 1. Zet alle ingrediënten klaar. (Vergeet de eieren niet 😉 )

 2. Doe het gehakt in een kom en verkuimel daar de beschuiten boven. Doe er drie kwart van de parmezaanse kaas en de eieren, zout en peper bij en kneed alles door elkaar. Als alles goed gemengd is, haal dan steeds een (ongeveer even groot) stukje van het gehakt af en rol dat tussen je handen tot je een stevig balletje hebt, ter grootte van een golfbal.

 3. Pel en snipper de uien. Schil de wortelen met een dunschiller en snij in blokjes. Snij de knoflook fijn. Verhit in een braadpan of wok een scheutje olie en fruit de ui daarin. Als de ui glazig is geworden, voeg dan de wortel en knoflook toe en bak die even mee.

 4. Neem de pan van het vuur en giet de gezeefde tomaten erbij. Hak of snij de Italiaanse kruiden fijn en voeg die aan de tomatensaus toe. Roer goed door.

 5. Leg de gehaktballetjes in de pan met tomatensaus. Doe de deksel op de pan en zet de pan op het vuur. Laat de gehaktballetjes een klein half uurtje in de saus pruttelen op een laag pitje. Roer af en toe heel voorzichtig om (pas op, de saus kan spetteren).

 6. Breng intussen een pan met ruim water en wat zout aan de kook. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af in een vergiet.

 7. Schep de macaroni op en schep daar wat gehaktballetjes in tomatensaus over. Strooi er wat parmezaanse kaas over.

 8. Eet smakelijk!

Hoofdgerecht
Italiaans
Favoriet, Gehaktballetjes, Macaroni, Pasta, Tomatensaus

Misschien vind je dit ook lekker?

Jamie’s kip cacciatore

“Cavatelli ricci” met verse tomaten-paprikasaus

Pasta met overheerlijke tomatensaus

Pappardelle met tomaten-mascarponesaus

Spaghetti met vega-balletjes in tomatensaus

Britse Bolognese van Jamie

Macaroni met tomatensaus en gepaneerde varkensvlees- of halloumiblokjes

Éénpanspasta

Courgetti en gehaktballetjes in tomatensaus

2 Reacties

 1. mam

  Eigenlijk dacht ik: het is toch allemaal al heel duidelijk, maar dit is echt beter en nog duidelijker.Wordt vast een succes! (ik zit nu, HEEL STOM, op mijn toetsenbord te zoeken naar smilies)

  Antwoord
  • Elleny

   Nou, het is om te maken wel even wennen, hoor. Maar ik denk dat mijn blog er wel beter van wordt, dus ik moet gewoon even door de zure appel heen bijten. Vandaag heb ik al de eerste stap gezet! En ik ben blij dat Edwin kan helpen met de technische dingen, anders was ik daar vast en zeker al afgehaakt…

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *