Spaghetti Bolognese

door | 22 nov 2021 | avondeten, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, pasta, recept, rund, saus, snel, varken, vlees

Vandaag even een gerecht op de automatische piloot, hoor. Het was nogal een emotionele roller-coaster, vandaag. Vanmorgen bij het inloggen lag het bericht op ons te wachten dat een collega die al een tijd ziek was, is overleden. Dat hakte er nogal in. Er werd een herinnerings-bijeenkomst gehouden. Online natuurlijk, want vrijwel iedereen werkt nu thuis ivm de aangescherpte corona-maatregelen. Maar bij zo iets is het wel heel moeilijk om niet bij elkaar te zijn.
Daarnaast zaten we thuis natuurlijk in spanning of Edwin corona zou hebben of niet. Dat is gelukkig niet het geval! Hij is wel nog ziek, maar het is in ieder geval geen corona. Pak van mijn hart!

Ingrediënten
400 gram volkoren spaghetti
500 gram half-om-half gehakt
500 gram macaroni spaghetti groenten
1 fles sugo (tomatensaus, 690 gram)
75 gram ontbijtspek
100 gram geraspte kaas
olijfolie, zout, peper

Bereiding
Verhit een paar eetlepels olie in een wokpan en bak daarin het gehakt rul.
Knip de plakken ontbijtspek in reepjes. Bak die mee met het gehakt. Voeg dan de macaroni-groenten toe en roerbak even mee met het vlees. Giet de tomatensaus erbij en voeg ongeveer nog een kopje water toe en roer goed door. Laat op een laag pitje zachtjes pruttelen. Proef de saus en breng op smaak met zout en peper.
Breng een flinke pan water met wat zout aan de kook. Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking gaar. Giet de spaghetti af.
Schep wat spaghetti op en daarover een flinke schep tomatensaus. Strooi er wat geraspte kaas over.
Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Britse Bolognese – van Jamie

Penne met tomatensaus en vegetarische balletjes

Spaghetti in tomatensaus met chipotle kip

Macaroni met gehaktballetjes in tomatensaus

Chilidogs

Macshuka

Lasagne met een twist

Spaghetti Bolognese met Tempeh

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *