“Met een twist”. Ik zou het ook “lasagne met kaasfondue” of “samengeraapt zootje” kunnen noemen, maar dat klinkt toch minder dan “met een twist”. Die twist houdt in dat de helft van de ingrediënten eigenlijk niet in lasagne hoort: mexicaanse roerbakgroenten, varkensbraadworst en kaasfondue? Nou ja, die braadworsten die gaan nog wel. En die mexicaanse groenten waren in de aanbieding en de Italiaanse niet. En ach, waarom zouden kidneybonen en maiskorrels niet in de lasagne kunnen? De Zwitserse kaasfondue heb ik in plaats van bechamelsaus gebruikt. Is toch ook gewoon een soort kaassaus met wijnsmaak, toch? Die wijnsmaak was best wel sterk, achteraf gezien. Zoonlief moest er even aan wennen, maar heeft toch netjes zijn bord leeggegeten.
Zelf vond ik het wel een geslaagd experiment, eerlijk gezegd! Lasagne, maar dan anders.
Ingrediënten
2 zakken mexicaanse roerbakgroenten (2 x 400 gram)
4 varkensbraadworsten
1 pak verse lasagnebladen (250 gram)
1 pak Zwitserse kaasfondue (400 gram)
500 ml gezeefde tomaten
2 eetlepels Italiaanse kruiden
olie, zout, peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal de braadworsten uit hun velletje. Dat is even een vieze-handen-werkje: ik doe dit altijd door de braadworst in het midden te draaien, en dan het worstvlees tussen je vingers uit het velletje duwen. Verdeel de ontvelde braadworst in stukjes. Verhit een scheut olie in een braadpan en bak daarin de stukjes braadworst gaar.
Voeg de roerbakgroenten aan de pan toe en roerbak die even mee met het worstvlees.
Giet de gezeefde tomaten en de Italiaanse kruiden toe aan de pan. Voeg nog een kopje water toe en roer goed door. Laat zachtjes doorkoken. Breng op smaak met zout en peper. Laat intussen in een ander pannetje de Zwitserse kaasfondue smelten.
Vet een ovenschaal in met wat olie. Schep een dun laagje tomatensaus in de ovenschaal en leg daar een laag lasagnebladen op. Breek of scheur de lasagnebladen indien nodig op maat. Schep daar weer een laag saus over heen. Herhaal dit tot je saus en de lasagnebladen op zijn. De laatste laag moet een laag lasagnebladen zijn.
Giet de gesmolten kaasfondue over de laatste laag lasagnebladen.
Bak de lasagne een half uur in de voorverwarmde oven.
Als de baktijd erop zit, neem dan de ovenschaal uit de oven en laat de lasagne dan een paar minuten rusten.
Eet smakelijk!
Misschien vind je dit ook lekker?
Vega lasagne met romige tomatensaus
Lasagne met bloemkool en saucijsjes
Lasagne met vegetarisch gehakt
Lasagne met lekker veel groenten
Wittekoolschotel met braadworst en krieltjes
Macaronischotel met bloemkool en kaasfondue
Witlof en macaroni ovenschotel met ham, kaas en ei
Macaroni-ovenschotel met kip, courgette, snoeptomaatjes en mozzarella
0 reacties