Wittekoolschotel met braadworst en krieltjes

door | 7 okt 2020 | aardappel, avondeten, hoofdgerecht, kaas, oven, ovenschotel, recept, varken, vlees

Hieperdepiep hoera!!!!! Vandaag bestaat mijn blog precies twee jaar! Twee jaar geleden begon ik met “Hallo Wereld!” Het leek me wel leuk, zo’n foodblog. Geen idee of ik het leuk zou blijven vinden. Ik begon gewoon en zou wel zien. Nou, ik kan jullie verzekeren dat ik het nog steeds gewéldig vind! “Ik weet nog niet precies waar ik heen wil met een blog, maar daar kom ik vast al doende wel achter. Iets met lekker eten en toch afvallen.” schreef ik twee jaar geleden. Ik weet nog steeds niet waar ik heen wil met dit blog. Maar ik vind het leuk, dus misschien hóeft het helemaal nergens heen? Dat lekker eten, dat is aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Dat afvallen wat minder. Maar ik vind ’t wel even prima, eigenlijk, mijn gewicht.

In het begin had ik een handjevol lezers. Inmiddels heb ik tussen de 400 en 500 lezers per dag op mijn blog. Die lezen heus niet allemaal mijn artikel van vandaag, hoor. Maar die lezen érgens op mijn blog een recept. Één van de 675 recepten die er inmiddels al op staan… Ik vind het súper leuk dat ik zo veel mensen kan inspireren. De eerste maand dat ik ben gaan meten, in november 2018, had ik 273 bezoekers in de hele maand. Afgelopen maand had ik er bijna 9000. Het hoogste aantal bezoekers dat ik tot nu toe heb gehaald op één dag is 610. Toen had iemand ergens op Facebook een link naar een recept op mijn blog gezet. Geen idee op welke Facebook-pagina dat stond, maar mijn bezoekersaantallen gingen door ’t dak. In totaal heb ik, sinds ik ben gaan meten 93.555 bezoekers gehad. Dat vind ik best wel cool! Ik heb er niet echt iets aan, ofzo, want ik heb geen advertenties op mijn blog, ofzo. Maar ik vind het toch wel leuk. Ter gelegenheid van mijn 2-jarig bestaan leek het me leuk om een top-5 te maken van mijn meest bezochte recepten:
[1]
Courgettesoep met prei en appel (4782)
[2] Hutspot met klapstuk uit de slowcooker (3852)
[3] Omgekeerde bladerdeeg pizza van Jamie (2931)
[4] Boeuf Bourguignon uit de slowcooker (2820)
[5] Groentesoep met soepvlees en ballen uit de slowcooker (2565)
Verder had ik vandaag niet zoveel tijd om uitgebreid stil te staan bij mijn jubileum, of om een taart te bakken, ofzo. Ik ben namelijk vandaag met mam de hort op geweest om een proefrit te maken op een driewieler. Ze was de afgelopen maanden een paar keer lelijk gevallen met de fiets, waarvan de laatste keer dusdanig dat we ons toch begonnen af te vragen of het wel verstandig is om te blijven fietsen. Met een driewieler kan ze wél lekker blijven fietsen, maar hoeven we ons geen zorgen te maken dat ze valt en haar heup breekt, ofzo. Mam is gezellig bij ons blijven eten: we aten deze koolschotel. Erg geslaagd, al zeg ik het zelf.

Ingrediënten
600 gram krieltjes (ongeschild)
1 witte kool
5 braadworsten (400 gram)
1 winterwortel
1 ui
2 tenen knoflook
1 eetlepel kerriepoeder
125 gram geraspte kaas
peper, zout
olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit een scheutje olie in een wokpan en fruit daarin de ui en de knoflook aan. Snij intussen de witte kool doormidden. Verwijder de harde stronk en snij de kool in dunne reepjes. Roerbak de koolreepjes mee met de ui. Strooi de kerriepoeder erover en maal er wat peper en zout over. Doe de deksel op de pan en laat de kool onder af en toe roeren in zijn eigen vocht gaar stoven.
Kook de krieltjes met schil en al gaar. Giet de krieltjes af en laat ze afkoelen.

Schil de wortel, snij in plakjes en vervolgens in blokjes. Verhit in een koekenpan een scheutje olie. Haal het vlees uit de braadworsten door het worstje in het midden te draaien en het vlees er uit te persen.

Plet de stukjes vlees, zodat het vlees kleiner en kleiner wordt. Roerbak de wortelblokjes mee met het worstvlees.

Vet een ovenschaal in met een scheutje olie.
Doe het worstvlees met wortelblokjes onderin de ovenschaal. Doe de kerrie-kool erboven op.

Snij de krieltjes in plakken van ongeveer 1 cm en leg die op de kool. Strooi royaal geraspte kaas over de plakjes aardappel. Zet de ovenschaal ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven, tot de kaas is gesmolten en licht begint te kleuren.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Langedijker koolschotel

Spitskoolschotel

Rodekoolschotel van Loes

Wittekoolstamppot met blauwe bessen

Gestoofde witte kool met een lekkerbekje

Zuurkoolovenschotel met (vega) ham en kaas

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *